Ugur Sahin, fondatorul BioNTech: Omicron este puțin probabil să provoace forme severe de boală la persoanele vaccinate

30 Noi 2021 | scris de Cristina Romanescu

Omicron Unlikely to Cause Severe Illness in Vaccinated People, BioNTech Founder Saysfondatorul BioNTech

Ugur Sahin, fondatorul BioNTech: Omicron este puțin probabil să provoace forme severe de boală la persoanele vaccinate


Varianta Omicron poate provoca un număr mai mare de infecții, dar persoanele vaccinate vor rămâne probabil protejate în fața formelor severe de boală, a declarat Ugur Sahin, fondatorul producătorului de vaccinuri BioNTech. 

În timp ce noua variantă ar putea evita anticorpii generați ca reacție la vaccin, virusul va rămâne probabil vulnerabil la celulele imunitare care îl vor distruge odată ce intră în organism, a declarat co-fondatorul BioNTech SE, Ugur Sahin.

”Mesajul nostru este: nu vă speriați, planul rămâne același: accelerați administrarea celei de-a treia doză de vaccin”, a spus dr. Sahin, potrivit The Wall Street Journal.

Dr. Sahin a spus că persoanele imunizate ar avea un nivel ridicat de protecție împotriva formelor severe de boală chiar dacă sunt infectate cu varianta Omicron.

Ugur Sahin a mai spus că vaccinul pe care el și echipa sa l-au dezvoltat în ianuarie 2020, împreună cu Pfizer Inc., a demonstrat că protejează oamenii de formele severe de boală.

Varianta predominantă în prezent, Delta, a infectat persoanele vaccinate într-o proporție mai mare decât celelalte variante descoperite înaintea ei, iar persoanele au experimentat simptome ușoare.

Vaccinul dezvoltat de BioNTech și Pfizer, la fel ca majoritatea celorlalte vaccinuri, oferă două straturi distincte de protecție împotriva coronavirusului.

Primul cuprinde anticorpi care împiedică oamenii să se infecteze, iar al doilea cuprinde celulele T, celule imunitare din organism care se mobilizează pentru a distruge celulele infectate după ce a avut loc o infecție.


CLICK - Follow us on Google News