Reuters. În Brazilia, doi pacienți s-au infectat cu două tulpini diferite de coronavirus în același timp

29 Ian 2021 | scris de Monica Pavelescu

Cercetătorii brazilieni anunță că au descoperit, în sudul țării, pacienți infectați cu două tulpini diferite de coronavirus în același timp, reflectând îngrijorările cu privire la numărul mare de variante care circulă în țară, relatează Reuters.

Reuters. În Brazilia, doi pacienți s-au infectat cu două tulpini diferite de coronavirus în același timp

Cercetătorii, care au postat descoperirile lor pe platforma medicală medRxiv, spun că studiul lor ar fi primul din lume care confirmă co-infecția cu două tulpini de coronavirus.

Studiul trebuie publicat într-o revistă științifică și încă nu a fost peer-reviwed.

Pacienții, ambii în vârstă de 30 de ani, s-au infectat la sfârșitul lunii noiembrie cu varianta P.2, identificată în Rio, cunoscută și ca varianta B.1.1.28, dar în același timp au fost testați pozitiv și la o a doua variantă de coronavirus.

Simptomele sunt medii, cu tuse seacă într-un caz, iar în celălalt simptomele au fost tuse, gât inflamat și dureri de cap. Ei nu am avut nevoie de spitalizare.

Acest caz evidențiază cât de multe variante ar putea deja circula în Brazilia și crește îngrijorările printre cercetători că această coexistență a două tulpini în același corp ar putea grăbi mutațiile și apariția unor noi variante de coronavirus.

”Aceste co-infecții pot genera combinații și genera noi variante chiar și mai repede decât s-a întâmplat până acum”, a spus conducătorul studiului, Fernando Spilki, virolog la Feevale University în statul Rio Grande do Sul.

Noile variante aduc cu sine și o mai mare transmisibilitate și o posibilă rezistență la vaccinurile care sunt deja dezvoltate.

Cazurile semnalate indică semnificația încărcăturii virale care circulă în Brazilia pentru că co-infecția poate avea loc în cazul în care virusuri diferite sunt transmise în mari cantități.


CLICK - Follow us on Google News