O vizită la muzeu i-a salvat viața unei femei bolnave de cancer

O vizită la muzeu i-a salvat viața unei femei bolnave de cancer

O vizită întâmplătoare făcută la un muzeu al iluziilor optice din Edinburgh i-a salvat viaţa unei femei din Marea Britanie.

Ea a descoperit că suferă de cancer la sân datorită unei instalaţii montate într-una dintre camerele muzeului, care le oferea vizitatorilor prilejul de a-și vedea propria imagine termică.

Cu această ocazie, britanica în vârstă de 41 de ani a observat pe piept o pată roşiatică, care iradia mai multă căldură decât pielea din jurul ei. De asemenea a remarcat faptul că niciuna dintre persoanele care trecuseră prin fața camerei termale nu avusese o manifestare asemănătoare.

Surprinsă de descoperirea făcută, a fost curioasă să afle care ar putea fi cauza acestei anomalii. În urma rezultatului unor căutări a descoperit că ar putea avea cancer, termografia fiind unul dintre procedeele ce permit detectarea bolii.

A mers la medic şi acesta i-a confirmat diagnosticul, iar boala a fost depistată într-un stadiu precoce al evoluției sale.

”Până în acest moment am suferit două intervenții chirurgicale pentru a preveni răspândirea bolii. Vreau să mulțumesc muzeului, pentru că fără această cameră nu aș fi aflat niciodată decât poate prea târziu de afecțiunea mea. Știu că nu acesta a fost scopul pentru care a fost instalată, dar mie mi-a salvat viața”, a declarat britanica.

”Nu aveam habar că dispozitivul instalat are potențialul de a descoperi simptome de acest fel. Ne-a impresionat povestea vizitatoarei noastre și este uimitor faptul că a putut descoperi pata respectivă. Îi dorim recuperare grabnică și tot binele din lume”, a declarat directoarea muzeului din Edinburgh.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU