România, o țară care nu-și merită oamenii. Pe unii îi omoară, pe alții îi gonește

16 Mai 2021 | scris de Cristina Romanescu

Fostul ambasador al României la Londra, Teodor Baconschi, atrage atenția asupra cazului  medical al Adrianei Maxim, fostă profesoară de engleză la liceul Zoia Kosmodemianskaia din București.

România, o țară care nu-și merită oamenii. Pe unii îi omoară, pe alții îi gonește

”Fiul fostei mele profesoare de engleză, din liceu, face publice amănunte sinistru-tragice despre felul în care a murit d-na Adriana Maxim, la 76 de ani. Era o persoană plină de vitalitate. În altă țară - europeană - ar fi avut toate șansele să supraviețuiască acelei operații”, scrie Baconschi. 

________________

"Postarea aceasta vroia sa o scrie mama cind ar fi urmat sa iasa din spital si urma sa se cheme Agonie si Extaz. Fiindca mama nu poate sa o faca, am sa o fac eu in locul ei.

Multi dintre voi ati scris pe Facebook si ati intrebat ce s-a intimplat si cred ca aveti dreptul sa aflati cu totii ce a avut loc.

Mama a fost omorita de sistemul sanitar romanesc ceea ce este shorthand pentru Romania. A plecat din casa ei perfect pusa la punct cu vaze, mobile, muzica de opera, filme, si tablouri fiind lasata cu targa in strada in fata casei in camasa de noapte printre masini.

A ajuns la spitalul Sanador (cel mai scump spital din Bucuresti!) si acolo dupa teste i s-a descoperit o tumoare la coloana.

Mama zicea ca a trecut la extaz fiindca aici existau aparate, personal, chirurg. In plus contra cost iti asigurai calitate.

S-a inselat. In Romania exista numai Agonie. La Sanador lucrurile au inceput sa o ia incet spre suprarealism de la asistente incompetente care nu-i gaseau vena cind ii puneau perfuzia, la muncitori care au vrut sa intre in rezerva ei cu galeti fiindca afara se sparsese o conducta si pe care a trebuit sa-i dea singura afara, la ora de operatie care a ramas secreta pina in ultimul moment, la marele dl. dr. Catana care a promis ca de mina lui nu se moare (ba da, as it turns out).

Dupa o operatie de 6 ore mama a fost mutata intr-o rezerva cu asistente care faceau scandal celor doua paciente de abia operate ca indrazneau sa deschida geamul.

Timp de 2 zile nimeni nu s-a preocupat de ea si de faptul ca nu putea sa respire bine. Nu a avut un diagnostic. Nu a avut un tratament.

In ziua a doua i s-a facut al doilea CAT scan, pe care nimeni nu s-a mai obosit sa-l intrepreteze. Eu am vorbit cu ea la telefon la 8 si jumatate. La 10 ea a murit. Am aflat abia a doua zi de dimineata.

Ieri spitalul nu vroia sa-i elibereze trupul daca nu se achita o nota fantasmagorica (si gresita) de plata pe 2 zile post-operatorii pentru servicii in valoare de 6,000 de dolari.

In China atunci cind prizonierii sint executati, familiile sint puse sa plateasca glontul. Diferenta cu Romania este ca la Bucuresti glontul e mult mai scump.

John Fitzgerald Kennedy a spus ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country. In Romania lucrurile ca deobicei stau exact invers.

Romania este o tara care nu-si merita oamenii. Pe unii ii omoara si pe altii ii goneste. Pe mine personal m-a convins nu numai sa plec acum 21 de ani, dar sa si ramin plecat".


CLICK - Follow us on Google News