3dots.ro

Bloomberg.CDC – 40% dintre pacienții COVID-19 din SUA sunt vaccinați cu trei doze

Bloomberg.CDC – 40% dintre pacienții COVID-19 din SUA sunt vaccinați cu trei doze

În același timp în care autoritățile americane nu îi permit intrarea în SUA lui Novak Djokovic pentru că nu este vaccinat, CDC constată că aproape 40% dintre persoanele spitalizate în SUA cu subvarianta BA.2 a Omicron, au fost vaccinate cu 3 doze… 

Constatarea CDC evidențiază necesitatea obținerii unor vaccinuri care să vizeze mai eficient subvariantele, care au suferit suficiente mutații pentru a evita vaccinurile, informează Bloomberg.

Datele colectate de CDC relevă faptul că vaccinurile și rapelurile au avut o mai bună capacitate de a ține departe de spital persoanele infectate cu Delta decât cele infectate cu variantele ulterioare.

De la sfârșitul lunii martie până în mai, când subvariantele omicron BA.2 și BA.2.12.1 au fost dominante în SUA, rata săptămânală de spitalizare a crescut pentru toți adulții – cei cu vârsta de peste 65 de ani fiind cei mai grav afectați.

Eficacitatea vaccinurilor a scăzut odată cu apariția subvariantei BA.1, apoi s-a schimbat semnificativ în cazul subvariantei BA.2 – existând o proporție mult mai mare de adulți spitalizați care au fost deja vaccinați cu cel puțin un rapel.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs