3dots.ro

Cercetătorii susțin că Bruce Lee a murit pentru că a băut prea multă apă

Cercetătorii susțin că Bruce Lee a murit pentru că a băut prea multă apă

Un nou studiu susţine că elucidează cauza morţii celebrului star de cinema şi artist în arte marţiale, Bruce Lee, potrivit The Independent.

Actorul din ”Enter The Dragon” a murit în iulie 1973, la vârsta de doar 32 de ani, după ce a suferit un edem cerebral.

Inițial, medicii au crezut că edemul edemul cerebral a reprezentat o reacţie la tranchilizantul care făcea parte dintr-un analgezic administrat lui Lee.

O echipă de medici, cercetători, sugerează în noul studiu că edemul a fost cauzat de hiponatremie.

”Suntem de părere că incapacitatea rinichiului de a excreta excesul de apă l-a ucis pe Bruce Lee” , afirmă oamenii de ştiinţă în lucrarea publicată în Clinical Kidney Journal.

Mai multe elemente conduc la ideea că Lee ar fi consumat cantităţi neobişnuit de mari de lichide la acea vreme, din cauza dietei sale, care consta în multe sucuri şi băuturi proteice, şi a consumului de marijuana, care provoacă creșterea senzației de sete.

”Lee avea mai mulţi factori de risc care predispun la hiponatremie, care rezultă din interferenţa cu mecanismele homeostaziei apei care reglează atât aportul de apă, cât şi excreţia de apă” , cred cercetătorii.

”Noi credem în ipoteza că Bruce Lee a murit din cauza unei forme specifice de disfuncţie renală: incapacitatea de a excreta suficientă apă pentru a menţine homeostazia apei” .

”În mod ironic, Lee a făcut celebru citatul «Fii apă, prietene», dar excesul de apă pare s-l fi ucis în cele din urmă”, conchid semnatarii studiului.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs