Col. dr. Valeriu Gheorghiță: Nu ne forțează nimeni să începem vaccinarea cu Johnson&Johnson

13 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

Autoritățile de reglementare din domeniul medical din SUA cer o pauză în utilizarea vaccinului Johnson & Johnson, după ce șase persoane au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui, în aproximativ două săptămâni de la administrarea vaccinului.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță: Nu ne forțează nimeni să începem vaccinarea cu Johnson&Johnson

”Experiența SUA este extrem de importantă în privința utilizării vaccinului Johnson&Johnson. Am văzut această informație (privind solicitarea FDA de întrerupre a vaccinării cu Johnson&Johnson în SUA - N.R.).

Așteptăm o recomandare de la Agenția Europeană a Medicamentului și dacă va fi nevoie să nu demarăm încă utilizarea acestui tip de vaccin putem face acest lucru.

Avem capacitatea de stocare, nu ne forțează nimeni să începem atâta timp cât nu avem suficiente date de siguranță”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță în conferința de presă.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță consideră că din moment ce FDA a recomandat acest lucru, EMA va face cât de curând o precizare, mai ales că în Europa nu s-a folosit acest tip de vaccin.

”Tocmai de aceea este importantă experiența acumulată până la acest moment în SUA, unde sunt aproape 7 milioane de doze de vaccin utilizate”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România a mai precizat că frecvența acestor cazuri de evenimente trombotice după utilizarea serului de la Johnson&Johnson par a fi de circa un caz la un milion, o frecvență extrem de rară.


CLICK - Follow us on Google News