Consilier prezidențial: “În condiţii de frică, spaimă, de panică, se descarcă hormoni care ne scad imunitatea”

28 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Diana Păun, consilier prezidențial pentru sănătate în cadrul Administrației Prezidențiale, medic specialist endocrinolog, a declarat că teama, anxietatea, frica, panica, trebuie ținute sub control pentru că pot influneța nivelul hormonilor, ce au un rol determinant în imunitatea organismului în fața infecțiilor.

Consilier prezidențial: “În condiţii de frică, spaimă, de panică, se descarcă hormoni care ne scad imunitatea”

”E normal să tratăm această situaţie creată de apariţia cazurilor, dar nu există un motiv de panică şi s-au luat măsuri importante pentru a limita şi a preveni contaminarea. Şi medicii sunt pregătiţi să trateze pacienţii bolnavi.

Foarte important este ca medicii şi autorităţile să explice populaţiei, ce ar trebui să facă în cazul unei suspiciuni de expunere la acest nou coronavirus. Insist asupra panicii, pentru că e elementul care nu face deloc bine.

Vă spun asta, în calitate de endocrinolog. În primul rând, să nu ne speriem, pentru că dacă cultivăm frica, atunci vom fi dominaţi de ea şi nu vom fi raţionali în a ne proteja eficient pe noi înşine. În condiţii de frică, spaimă, de panică, anxietate, se descarcă hormoni care ne scad imunitatea şi ne fac mai vulnerabili la infecţie”, a spus Diana Păun, consilier prezidențial pentru sănătate în cadrul Administrației Prezidențiale.