Directorul CDC despre condiția cu care pandemia poate fi adusă sub control în maximum două luni

16 Iul 2020 | scris de Monica Pavelescu

Cazurile de coronavirus au explodat în ultima perioadă și în Statele Unite, ca și în alte țări. Mai mult de 3,4 milioane de americani au fost diagnosticați cu COVID-19 și peste 136.000 dintre ei și-au pierdut viața. 

Directorul CDC despre condiția cu care pandemia poate fi adusă sub control în maximum două luni

Robert Redfield, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, spune că cele mai puternice arme pe carene putem baza în lupta împotriva noului coronavirus sunt folosirea măștilor de protecție, spălarea mâinilor și păstrarea cu inteligență a distanțării fizice.

Virusologul Robert Redfield crede că un element-cheie în controlarea pandemiei este folosirea măștilor.

”Chiar cred că dacă toți americanii ar începe să poarte măști de-acum și dacă ar face asta cu seriozitate, în următoarele șase-opt săptămâni am putea avea această epidemie sub control”, a declarat Redfield, citat de ABC News.

Directorul CDC a subliniat că folosirea măștii ”nu este o chestiune politică, ci este o chestiune de sănătate publică” și a cerut tuturor americanilor să dea dovadă de responsabilitate. 

Pe de altă parte, directorul CDC spune că este îngrijorat de venirea toamnei și a iernii, când va începe și sezonul gripal. „

”Cred că toamna lui 2020 și iarna 2021 vor fi probabil una dintre cele mai dificile perioade pentru sănătatea publică din America din cauză că vom avea și COVID, și gripă”, a declarat directorul CDC.

Tocmai de aceea, pentru că vor lovi doi agenți patogeni în același timp, este importantă vaccinarea antigripală, a declarat expertul. 


CLICK - Follow us on Google News