De ce apare si cum puteti imblanzi sindromul premenstrual

3 Oct 2018

Daca luna de luna va confruntati cu irascibilitate,  dureri de cap, balonare sau alte... o suta si ceva de simptome, s-ar putea sa fiti una dintre „victimele” sindromului premenstrual.

Se estimeaza ca 3 din 4 femei sunt afectate de o anumita forma a PMS la fiecare menstruatie. Practic, fiecare femeie prezinta cel putin un simptom al sindromului premenstrual in decursul vietii, iar varful de incidenta este intre 20 si 40 de ani.


Desi intensitatea manifestarilor variaza de la luna la luna, simptomele tind sa se repete lunar dupa un tipar previzibil pentru fiecare femeie afectata.

Simptome

Peste 150 de simptome sunt descrise in cadrul sindromului premenstrual. Numărul și intensitatea simptomelor cunoaște o mare variabilitate, fiind specifice fiecărei femei, apar in a doua jumatate a ciclului menstrual, cu 7-10 zile inainte de menstruatie si de obicei dispar la inceputul ei. 

Simptome emoționale și comportamentale:

Anxietate sau incordare

Stare depresiva

Modificari bruste ale dispozitiei (furie sau iritabilitate)

Modificari ale apetitului si apetit crescut pentru anumite alimente

Tulburari ale somnului (insomnie)

Izolare sociala

Incapacitate de concentrare

Semne si simptome fizice:

Oboseala

Cefalee (durere de cap)

Dureri musculare sau articulare

Balonare abdominala

Constipatie sau diaree

Sensibilitatea sanilor

Episoade de acnee

Recomandari
Colegiul American al Obstetricienilor si Ginecologilor recomanda femeilor ca, mai ales in perioada premenstruala, sa reduca din alimentatie pe cat posibil sarea (determina retentia de lichide), cafeaua (amplifica iritabilitatea), alcoolul (accentueaza deprimarea). Se recomanda in schimb consumul de alimente care contin calciu (produse lactate, oua), magneziu (nucile, alunele, painea integrala), zinc (carne, peste), vitamina B6 (banane, ficat, somon, ton), vitamina A (unt, lactate, morcovi) si vitamina E (ulei vegetal).

Solutia plantelor
Si pentru ca plantele reprezinta solutia de prima intentie si fara efecte secundare in cazul afectiunilor pe termen lung, in cadrul campaniei dedicate exclusiv femeilor, “Natural de bine! De la pubertate la menopauza!”, Plantamed recomanda Femicur pentru problemele legate de tulburari de ciclu menstrual si mastodinie, la adolescente si femei active.

Cu extract standardizat din fructe de vitex agnus cactus, mielareaua in limbaj popular sau planta femeilor, Femicur regleaza natural dezechilibrul hormonal si functia ovariana.
Detalii aici: http://plantamed.ro/femicur/ 

SHARE