3dots.ro

The Independent. Cauza pentru care o tânără mamă a murit după ce a băut patru sticle de apă în 20 de minute

The Independent. Cauza pentru care o tânără mamă a murit după ce a băut patru sticle de apă în 20 de minute

Din articol:

O mamă a doi copii în vârstă de 35 de ani, din Indiana, SUA, a murit în luna iulie din cauza faptului că a băut prea multă apă într-un timp scurt, declanșând un proces de toxicitate în organism, unul similar cu cel care l-ar fi afectat pe Bruce Lee, scrie The Independent.

Pe 4 iulie, Ashley Summers se afla într-o excursie la Lacul Freeman din Indiana. Ea le-a spus celor din jur că se simte deshidratată, amețită, probabil din cauza faptului că nu s-a hidratat suficient.

După ce a băut mai multe sticle de apă într-un interval scurt, a plecat acasă, unde a leșinat în garaj. Familia ei a dus-o de urgență la spital, dar ea nu și-a mai recăpătat niciodată conștiența, corpul ei cedând din cauza toxicității apei.

”Când medicii ne-au spus despre toxicitatea apei a fost un șoc și ne-am întrebat dacă există o astfel de problemă. Ne-au spus că Ashley a băut patru sticle de apă în 20 de minute, adică doi litri de apă, iar cantitatea asta trebuie consumată într-o zi întreagă”, ”, a declarat fratele tinerei, Devon Miller.

”Este un proces relativ rar, care apare în momentul în care bem prea multă apă într-o perioadă scurtă de timp, pentru că rinichii pot curăța doar un litru de apă pe oră”, explică doctorul Alok Harwani.

Medicul a mai atras atenția asupra faptului că o persoană care stă foarte mult timp afară, pe caniculă, pe lângă apă, trebuie să consume produse care conțin electroliți, precum fructele, pentru că ajută la menținerea echilibrului de apă și sodiu din sânge.

Harwani atrage atenția asupra simptomelor, amețeală sau să o stare de oboseală care apare dintr-o dată. ”Unii pacienții simt uneori că încep să aibă dureri de cap sau nu se simt bine în general. Astea pot fi semnale a unei intoxicări premature cu apă”, adaugă medicul.

„Nu este de glumit. Nu contează cantitatea de apă, ci timpul în care este consumată. Așa s-a întâmplat și în cazul acelei paciente care nu a mai putut fi salvată după ce a ingerat o cantitate mare de apă în mai puțin de jumătate de oră.

Oricine poate fi afectat de intoxicația cu apă, dar mai ales femeile și pacienții vârstnici care au probleme de sănătate. În primă fază apare greața și durerea de cap. Ulterior pot apărea astenia, tulburările de vorbire, amețelile și confuzia.

Citește și: O femeie de 35 de ani a murit după ce a băut patru sticle cu apă în 20 de minute. Explicația medicilor

Nu trebuie evitate aceste semne. Este o urgență medicală gravă. Nu neglijați astfel de urgențe și tratați-vă corespunzător”, a declarat referitor la acest subiect, la Antena 3 CNN, doctorul Tudor Ciohodaru.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs