3dots.ro

Deltacron – o nouă variantă, un hibrid de tulpini Delta şi Omicron, descoperită în Cipru

Deltacron – o nouă variantă, un hibrid de tulpini Delta şi Omicron, descoperită în Cipru

O nouă variantă a coronavirusului, un hibrid de tulpini Delta şi Omicron, a fost descoperită în Cipru de un grup de oameni de ştiinţă de la Laboratorul de Biotehnologie şi Virologie Moleculară al Universităţii din Cipru, informează Cyprus Mail.

Dr. Leontios Kostrikis, conducătorul echipei de cercetare, a declarat că noua variantă de coronavirus a fost identificată în 25 de cazuri, dintre care 11 la persoane spitalizate.

Kostrikis a explicat că noua variantă, care a fost numită Deltacron, are aceeași bază genetică a variantei Delta, alături de unele dintre mutațiile tulpinei Omicron.

”Am găsit un număr semnificativ de mutații găsite anterior doar în cazurile Omicron, care sunt însă diferite de alte variante, deoarece are 30 de mutații.

Zece dintre acestea au fost identificate în aceste probe prelevate în Cipru”, a spus Kostrikis, fost președinte al Comitetul consultativ ştiinţific pentru pandemie din cadrul Ministerului Cipriot al Sănătăţii.

”Frecvența mutațiilor a fost mai mare în rândul celor aflați în spital, ceea ce ar putea însemna că există o corelație între Deltacron și spitalizări”, a adăugat omul de știință cipriot.

Kostrikis a declarat că secvențierile celor 25 de probe au fost transmise bazei de date GISAID, care le va pune la dispoziția comunității științifice globale.

El spune că este încă prea devreme pentru a prezice dacă Deltacron are potențial de a ajunge dominantă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs