3dots.ro

Cazul unei fetițe de opt ani care leșină de câteva ori în fiecare zi, căruia medicii nu i-au dat un diagnostic nici după un an de zile

Cazul unei fetițe de opt ani care leșină de câteva ori în fiecare zi, căruia medicii nu i-au dat un diagnostic nici după un an de zile

Uneori, deznădăjduiți în fața unor greutăți ale vieții, ne considerăm nedreptățiți în fața unui destin pe care nu-l merităm, dar toate astea par nimicuri după ce citim povestea Ștefaniei Bârlădeanu, o fetiță de numai opt ani din Focșani, pentru boala căreia medicii nu au găsit încă un diagnostic clar…

A fost abandonată de mamă de la naștere și a crescut în grija bunicilor săi. La cinci ani și-a pierdut și tatăl într-un accident rutier, care și așa era departe de ea, fiind la muncă în Anglia, pentru a-i putea asigura un viitor mai bun.

Din noiembrie, anul trecut, a început un nou supliciu, produs de o afecțiune medicală pe care medicii încă nu au putut să o identifice până acum.

După ce fetița a răcit, bunica a dus-o la medicul de familie, dar, în ciuda tratamentului administrat, la câteva luni după, în martie 2023, bunica a remarcat faptul că infecția din gât persista și a dus-o pentru consult la spitalul din Focșani.

Fetița a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași, unde, în ciuda mai multor investigații , medicii nu au putut găsi un diagnostic clar.

”Totul a început în luna noiembrie, anul trecut, de la o simplă răceală. O durea gâtul în permanență, așa că am ajuns cu ea la spitalul din Focșani, unde am crezut că vor să o omoare, pentru că nu-i mai puneau diagnosticul.

Au transferat-o de urgență la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» din Iași, am ajuns la spital fără nimic, doar cu hainele de pe noi. Nici în momentul de față nu știu pentru ce a fost tratată, știu că infecția de la gât i-a ajuns în plămâni și se presupune că a fost o pneumonie mai agresivă”, povestește bunica micuței pentru Bună Ziua Iași.

Ștefania a stat internată de pe data de 15 martie, până pe data de 9 mai 2023 la Spitalul ”Sf. Maria” din Iași, trei săptămâni fiind chiar în secția de Terapie Intensivă.

După externare, starea de sănătate a fetei s-a agravat, manifestându-se prin crize din ce în ce mai dese de leșin și inconștiență.

”Trei săptămâni a stat internată la Terapie Intensivă, am crezut că o pierd. Dumnezeu a făcut un miracol cu ea, Ștefania are mai multe probleme de sănătate, este tot timpul răcită, are nevoie de medicamente, însă cea mai mare problemă este că în ultimul timp face crize, leșină și rămâne inconștientă minute bune.

Are doar opt ani, îmi este frică pentru că această stare pe care o are în prezent să nu se agraveze și mai tare. În astfel de situații sun la urgență și o duce la spitalul din Focșani, unde o pun în perfuzii. Medicul de familie ne-a sfătuit să facem un control la neurologie la Spitalul «Sf. Maria» din Iași, avem programare în noiembrie, anul acesta. Până atunci nu știu care este boala de care suferă copila”, își continuă povestea bunica fetei.

Medicul de familie care a recomandat un control neurologic, efectuat în luna mai la Spitalul ”Sf. Maria” din Iași, investigație rămasă, din nou, fără niciun diagnostic, doar o serie de tratamente care, din spusele bunicii, îi ameliorează crizele. Ștefania a fost programată pentru un alt control în luna noiembrie 2023.

”Sper ca Dumnezeu să o aibă în grijă, eu sunt bătrână, nici nu prea înțeleg despre ce este vorba, dar voi face tot ce îmi stă în putință să o văd sănătoasă. Este un copil bun, cuminte, merită tot ce e mai frumos pe lumea asta și după atât de multă suferință, am încredere că medicii vor face cum știu că este mai bine, ne punem încrederea în ei”, mărturisește Laurența Bârlădeanu, bunica fetiței.

Singura sursă de venit a familiei este pensia bunicului, în valoare de 1.400 de lei pe lună.

”Ștefania a fost tot timpul un copil mai bolnăvicios, poate din cauza faptului că a suferit foarte mult. Mama sa a abandonat-o imediat după ce s-a născut, nici măcar nu o cunoaște, iar tatăl său și fiul meu a murit în Anglia, în urma unui accident grav. S-a întâmplat acum patru ani, cine știe ce este în sufletul fetiței. Eu am crescut-o, am avut grijă de ea și am încercat să fac tot ce pot ca să nu-i lipsească nimic, dar și eu m-am descurcat cum am putut, niciodată nu am avut bani, dar strictul necesar nu ne-a lipsit.

Ne descurcăm din pensia soțului care este de 1.400 de lei, mi-am făcut și eu actele necesare pentru pensie, dar trebuie să mai aștept, mai sunt oameni care ne ajută după ce au aflat de cazul Ștefaniei, dar nu-i pot lua suferința copilei. Ca și cum nu era suficient, acum stă numai prin spitale. Cele mai grele sunt drumurile până la Iași, noi fiind din Focșani”, se destăinuie bunica Ștefaniei.

Pentru a susține financiar familia fetiței, redacția BZI a inițiat o campanie de strângere de fonduri. Cei care doresc să întindă o mână de ajutor o pot face donând în contul bunicii: RO88RNCB0318082067730001.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs