3dots.ro

Ce dietă îi dă energie lui Novak Djokovic. Care e primul lucru pe care îl face dimineața, de ce alimente nu se atinge

Ce dietă îi dă energie lui Novak Djokovic. Care e primul lucru pe care îl face dimineața, de ce alimente nu se atinge

La 35 de ani, moment la care alți sportivi se gândesc la retragere, Novak Djokovic este în plin avânt, cu o condiție fizică de invidiat, care i-a permis să câștige Australian Open chiar și în condițiile în care avea o accidentare destul de gravă.

Pe lângă antrenamente fizice, Novak Djokovic apelează și la o dietă care îi dă energie și claritate mentală extraordinară.

Dar lucrurile nu au stat întotdeauna așa pentru Nole…

Totul s-a schimbat în urmă cu mai bine de 10 ani, atunci când un medic a descoperit că sârbul are intoleranță la gluten, relatează Corriere dello Sport.

În 2010, Novak Djokovic avea probleme serioase. Acumulase kilograme în plus și tot mai des durerile de stomac nu îi dădeau pace. Aceste lucruri, evident, îl împiedicau să joace cel mai bun tenis al său.

După ce și-a schimbat complet dieta, sârbul a căpătat energie, durerile au dispărut, iar kilogramele s-au topit.

De atunci pâinea și pastele albe, pizza și tot ce conține gluten au dispărut definitiv din alimentația lui Novak Djokovic, iar schimbarea a produs rezultate remarcabile pe terenul de joc.

Rutina din fiecare dimineață
Imediat după ce se trezeşte, Nole bea un pahar de apă călduţă cu lămâie, urmat de un suc de ţelină.

După aceea, Djokovic îşi prepară un smoothie pe bază de plante verzi, cum ar fi algele, şi fructe.

În plus, Nole ia suplimente pe bază de superalimente, care îl ajută să îşi menţină claritatea mentală.

“Mănânc foarte multe fructe şi salate în prima parte a zilei. Nu-mi place să consum alimente care au nevoie de multă energie pentru a fi digerate, mai ales în prima parte a zilei, deoarece atunci am nevoie de toată energia mea la antrenament.

Aşa că mă hrănesc light şi adaug, de cele mai multe ori, cereale precum quinoa sau orez sălbatic. Mai mănânc şi cartofi dulci sau normali, la aburi sau fierţi.”

Nole mai spune că acest meniu pe bază de plante îl ajută şi să se recupereze mai repede decât o făcea înainte, după un meci de tenis epuizant.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs