Dilema unui medic din România. Dacã spun cã nu am cerut bani niciodatã de la pacienti, nu mã crede nimeni!

19 Dec 2018

Spre fericirea tuturor, mai există doctor fără de arginți, deși statutul de medic în România nu te aduce la nivelul la care să nu ai grija zilei de mâine, și să-ti vezi doar de meserie.

De ce să devii medic? În spatele deciziei luate pentru o viață de om în care ești nevoit să înveți tot timpul, să te lupți cu boala, cu moartea, și nu reușești să fii tot timpul învingător, se află o mare dragoste de a face bine, de a ajuta oamenii... Nu întotdeauna, dar în majoritatea cazurilor.

Un medic din Vaslui vorbește despre ce înseamnă să fii doctor într-un orăşel din Moldova.

Medicul Iulian Şerban scrie  pe Facebook, de ce a ales să studieze medicina şi cum oricât ar încerca, nu-l prea crede nimeni că buzunarul său nu a cerut niciodată bani pacienţilor.

"Dacã spun cã nu am cerut bani niciodatã de la pacienti, nu mã crede nimeni. Toti se vor îndoi si mã vor întreba de ce am mai fãcut Medicina. Si mai ales Chirurgie…

Iatã de ce: primesc astãzi un mesaj de la o fostã pacientã pe care am operat-o mai demult, cred cã de un cancer de colon – «Bunã seara si la multi ani… Au trecut 15 ani de când mi-ati salvat viata si 11 de când ati fost martor la nasterea fetitei mele, Maria. Vã multumesc încã o datã pentru omenia dumneavoastrã si vã dorim un an nou cu bucurii sãnãtate si liniste sufleteascã. Gabriela Cristian si Maria»", a scris medicul.

SHARE