Directorul OMS, despre pandemia de coronavirus: «Ce e mai rău încă nu a venit!»

30 Iun 2020 | scris de Monica Pavelescu

Organizaţia Mondială a Sănătăţii n-a reușit să furnizeze în mod unitar informații despre moduri de abordare a pandemiei create de noul coronavirus și despre tratamentul COVID-19.

Directorul OMS, despre pandemia de coronavirus: «Ce e mai rău încă nu a venit!»

În ciuda acestui aspect, OMS reprezintă în continuare autoritatea medicală cu cel mai important cuvânt în actualul context, prin numărul și calitatea specialiștilor angrenați în această instituție.

Pandemia coronavirusului creşte în întreaga lume, în condiţiile în care multe ţări care şi-au redeschis economiile văd o reapariţie a cazurile de Covid-19, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Cu toţii vrem ca acest lucru să se termine. Cu toţii vrem să ne continuăm viaţa, dar realitatea grea este că pandemia nu este nici măcar aproape de a trece.

Unele ţări au cunoscut acum o reapariţie a cazurilor, deoarece încep să-şi redeschidă economiile şi societăţile. Majoritatea oamenilor rămân susceptibili. Virusul mai are încă mult spaţiu de mutat”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Virusul a infectat peste 10,1 milioane de oameni din întreaga lume şi a ucis mai mult de 502,000 de oameni până în prezent, conform datelor compilate de Johns Hopkins University. Peste 60% din cazurile noi zilnice au venit duminică din ţări din America, conform datelor publicate de OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că unele guverne ar trebui să ia în considerare urmarea strategiei Coreei de Sud pentru testarea, urmărirea contactelor şi izolarea persoanelor infectate. El a adăugat că guvernele ar trebui să implice comunitatea în toate eforturile de a promova testarea, urmărirea şi izolarea.

”Ce e mai rău încă nu a venit”, deoarece multe naţiuni şi lideri mondiali rămân împărţiţi cu privire la modul de combatere a virusului. Îmi pare rău să spun asta, dar, cu acest tip de mediu şi condiţii, ne temem ce este mai rău. De aceea trebuie să ne unim acţiunile şi să combatem acest virus periculos.”, a mai spus directorul OMS.


CLICK - Follow us on Google News