Un doctor a salvat viaţa unui pasager de la bordul unui avion aspirându-i urina direct din vezică - video

23 Noi 2019 | scris de Monica Pavelescu

Cursa China Southern Airways CZ3009 cu destinaţia New York City mai avea şase ore până la aterizare, atunci când unul dintre pasageri a început să se simtă rău şi să transpire abundent, prezentând un stomac balonat. 

Un doctor a salvat viaţa unui pasager de la bordul unui avion aspirându-i urina direct din vezică - video

Un chirurg aflat la bord, Zhang Hong,  a răspuns solicitării făcute de echipajului aeronavei, identificând rapid problema de sănătate a bărbatului, care avea un blocaj renal și nu putea să urineze.

”În momentul în care am remarcat faptul că bărbatul de abia mai suporta durerea, primul meu gând a fost cum anume aș fi putut să golesc vezica de urină. Era aproape de intrarea în şoc şi viaţa lui era serios pusă în pericol dacă nu interveneam de urgenţă”, a spus docotrul Hong, şef al secţiei de chirurgie vasculară din cadrul Spitalului Universitar Jinan, China.

”Familia sa a spus că a mai suferit din cauza unei măriri de prostată, şi astfel am presupus că acest lucru a dus la această retenţie de urină”, a declarat doctorul Hong jurnaliștilor chinezi. 

Medicul a reușit să improvizeze un cateter urinar din paiul unei cutii de lapte, nişte bandă adezivă şi o seringă din chitul de prim ajutor aflat la bordul avionului.

Din păcate acul seringii era mult prea subţire, iar Zhang Hong a realizat că singura soluţie pentru a salva viaţa pasagerului era să-i aspire urina blocată în vezică. În următoarele 37 de minute acesta a aspirat  800 de ml de urină, scuipând-o într-o sticlă goală de vin.

”Instinctul unui doctor este să salveze vieţi. Nu există altă cale. Nu m-am gândit prea mult atunci la ce urma să fac”, a mai spus doctorul Hong.

O scurtă filmare cu doctorul Zhang Hong salvându-i viaţa eroic a înregistrat 20 de milioane de vizualizări în doar 24 de ore.


Follow us on Google News