Cazul care a uimit lumea medicală. Un pacient a expectorat «o anomalie peste orice imaginație»

14 Dec 2018

The New England Journal of Medicine publică un caz medical care a surprins doctori din toată lumea, prin posibilitatea infimă ca așa ceva să se întâmple cu adevărat.

Materialul din The New England Journal of Medicine este însoțit și de o imagine în care este evidențiat un cheag de sânge, care în mod greșit a fost inițial interpretată ca fiind o parte a unui plămân de-ai săi, pe care a expectorart-o — lucru imposibil să se întâmple.

Cheagul de sânge a fost expectorat de un pacient care a ajuns la spital în stare critică, cu inima la un pas să cedeze și care internat la secția de terapie intensivă. 

Timp de câteva zile, pacientul a eliminat din plămâni mici cheaguri de sânge. La un moment dat s-a produs și expectorarea cheagului înfățișat în imagine, uimitor pentru lumea medicală pentru că probabilitatea să fie fie eliminat fără să se rupă era infimă.

Pacientul, în vârstă de 36 de ani, a eliminat cheagul într-un ghem, iar medicii care s-au ocupat de caz. spun că atunci când s-au apucat, cu mare grijă, să-l desfacă, au remarcat faptul că era atât de detaliat încât s-a putut stabili că s-a format în arborele bronșic drept și i-a luat forma.

Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită de medici, s-a aflat în grija .

”Am fost uluiți. Este o anomalie peste orice imaginație. Este foarte, foarte, foarte rar”, a mărturisit Georg Wieselthaler, din San Francisco, California, chirurg specializat în transplant și probleme pulmonare.

Din fericire, pacientul a supraviețuit problemelor sale cardiace severe.

SHARE