Dr. Anthoni Fauci: Purtați mască și după vaccinare! Viața nu va reveni imediat la normal

18 Noi 2020 | scris de Anita Raicu

Dr. Anthony Fauci, cel mai cunoscut expert în boli infecțioase din SUA, avertizează că viața nu va reveni la normal imediat ce va fi disponibil vaccinul împotriva coronavirusului.

Dr. Anthoni Fauci: Purtați mască și după vaccinare! Viața nu va reveni imediat la normal

Fauci le recomandă oamenilor să poarte mască și să practice distanțarea fizică chiar și după ce se vor vaccina.

”Evident, cu un vaccin care are o eficacitate de peste 90% ați putea să vă simțiți mai încrezători că nu veţi lua virusul. Dar aş recomanda oamenilor să nu renunţe la toate măsurile de sănătate publică doar pentru că s-au vaccinat”, spune Fauci.

Fauci, în vârstă de 79 de ani, mai declară că atunci când îi va veni rândul să se vaccineze, nu intenționează să abandoneze toate măsurile de protecție pe care le-a susținut în timpul pandemiei, scrie cnbc.com.

Potrivit epidemiologului american, măsurile fundamentale includ: purtarea măștilor în toate spațiile interioare și exterioare, menținerea distanței sociale, evitarea mulțimilor mari de persoane, desfășurarea mai multor activități în aer liber și spălarea frecventă a mâinilor.

”Având în vedere că vaccinul poate avea efect pentru 90% - 95% din populație, nu știi cât de eficient este pentru tine”, spune Fauci.

Mai mult decât atât, ”efectul protector al unui vaccin poate dura aproximativ o lună, sau poate puțin mai mult, prin urmare, va trebui să continuăm cu măsurile de protecție, inclusiv purtarea măștilor”, spune și dr. David Ho, un virusolog care lucreaza la dezvoltarea terapiilor cu anticorpi monoclonali pentru Covid-19 la Universitatea Columbia.


CLICK - Follow us on Google News