Superfetație. O femeie a rămas însărcinată în timp ce era gravidă

2 Nov 2018

În aprilie 2016, Jessica Allen a acceptat să fie mamă surogat pentru copilul unui cuplu de chinezi pentru suma de 30000 $, o practică legală în conformitate cu legile statului California.

După inseminare, în urma controlului din cea de-a 6-a săptămana de sarcină, a primit vestea că să nască gemeni, lucru care a părut destul defiresc în acel moment.

În urma unei operații cezariene, a adus pe lume doi bebeluși sănătoși, care ulterior au ajuns în sânul familiei care îi aștepta cu brațele deschise.

După o lună de la naștere, mama surogat a primit o fotografie a gemenilor, în care se distingea diferența netă a unuia dintre ei față de părinții biologici.  

«Nu seamănă deloc, nu-i așa? Îți poți da seama de ce sunt atât de diferiți?», au fost intrebările pe care cuplul de chinezi le-a pus mamei-surogat.

«De la naștere am remarcat și eu faptul că unul dintre copii avea pielea mai albă decât celălalt, insă mi-am spus că pană și gemenii pot fi diferiți și nu trebuie să fie identici la cel mai mic detaliu», povestește Jessica.

Rezultatul testului ADN efectuat a surprins pe toată lumea, schimbându-le cursul vieții: unul dintre cei doi gemeni era copilul biologic al Jessicăi și al soțului ei. «Nu știu cum să vă descriu sentimentul pe care l-am simțit. Am fost copleșiți!«, declară Jessica emotionată. 

Fenomenul se numește «superfetatie« și este întâlnit extrem de rar în rândul femeilor insărcinate. În mod normal, corpul unei femei insărcinate incetează a mai produce ovule, dar asta nu s-a întâmplat și în cazul inseminării artificiale,  Jessica avea deja fixat pe peretele uterului ovulul fecundat al cuplului chinez, când a rămas insărcinată pe cale naturală cu soțul ei, ceea ce a dus la nașterea a doi copii diferiți.

SHARE