Iași. Un adolescent de 17 ani a murit după ce a consumat prea multe băuturi energizante.

Iași. Un adolescent de 17 ani a murit după ce a consumat prea multe băuturi energizante

Un adolescent în vârstă de 17 ani din Iași și-a pierdut viața în urma unui infarct.

În ciuda eforturilor depuse de medici, tânărul nu a mai putut fi salvat și a murit sub ochii îngroziți ai colegilor săi de la școala de vară. Poliția din Iași a deschis un dosar în acest caz.

Mama băiatului afirmă despre consumul energizantelor că este un fenomen destul de întâlnit în rândul adolescenților, unul aproape imposibil de controlat.

”Mi-au spus că Ianis nu a vrut să mănânce în ultimele zile, era foarte bucuros, fericit, nu a avut nevoie de mâncare. Nu voia, i s-a dat și nu voia. Mi s-a spus, în schimb, că a fumat foarte mult și consuma câte 3, 4 energizante pe zi.

Atât mi s-a spus mie, dar eu nu știu ce anume, câte a putut să consume copilul ăsta. Este un trend, se duc la școală și consumă toți o dată, deci se iau unul după altul, este pur și simplu un trend.

Eu nu am știut că consumă, în schimb mi s-a spus că a fost văzut cu energizantul, bunica l-a văzut cu energizantul. Știu că toți copiii consumă și aș vrea să nu mai sufere nimeni”, a declarat mama adolescentului Ionela Tanasă, pentru Digi24.

Băuturile energizante reprezintă un pericol extrem de mare, în special pentru consumatorii cu probleme de sănătate.

În ultimii ani, atât Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cât și numeroase studii au atras atenția că băuturile energizante pot provoca schimbări ale tensiunii arteriale, ale ritmului cardiac și pot duce chiar la stop cardiac.

Practic, amestecul de cofeină, zahăr și diverse extracte din plante poate reprezenta o adevărată bombă pentru organism.

Specialiștii sunt îngrijorati și de numărul mare de efecte adverse pe care aceste băuturi le au, inclusiv asupra tinerilor sub 18 ani.