Studiu. Reducerea timpului petrecut pe rețelele de socializare îmbunătățește imunitatea

Studiu. Reducerea timpului petrecut pe rețelele de socializare îmbunătățește imunitatea

Cercetătorii de la Universitatea Swansea au descoperit că reducerea utilizării social media cu 15 minute pe zi poate îmbunătăți semnificativ starea generală de sănătate și imunitatea, scrie yahoo.com.

În plus, în grupul persoanelor studiate s-a înregistrat reducerea sentimenteloe de singurătate și depresie. Rezultatele lucrării au fost publicate în Journal of Technology in Behavior Science.

Grupul de studiu a fost format din 50 de participanți (33 de femei și 17 bărbați) cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani.

În fiecare lună din cele trei cât a durat studiu, participanții au fost chestionați cu privirea la starea lor de sănătate fizică și mentală, precum și despre timpul pe care l-au petrecut navigând pe rețelele de socializare.

Ulterior li s-a cerut să își reducă timpul obișnuit petrecut pe social media cu 15 minute pe zi.

Informațiile rezultate au fost comparate cu datele provenite de la două grupuri de control care foloseau social media în mod obișnuit.

Rezultatele studiului au relevat faptul că grupul căruia i s-a cerut să reducă utilizarea social media a înregistrat o îmbunătățire medie de 15% a funcției sistemului imunitar. Mai exact, aceștia au avut mai puține răceli, gripe și veruci, o îmbunătățire cu 50% a calității somnului și o reducere cu 30% a simptomelor de depresie.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că primul grup a ajuns să folosească cu 40 de minute mai puțin social media în loc de cele 15 minute solicitate, în timp ce al doilea grup a crescut contactul cu aceste medii cu 10 minute.

Cercetările viitoare intenționează să stabilească dacă relația dintre utilizarea social media și factorii de sănătate este directă sau depinde de alți factori obiectivi, cum ar fi depresia sau activitatea fizică.