3dots.ro

Cât de mult ne expune înălțimea riscului de infectare cu coronavirus

Cât de mult ne expune înălțimea riscului de infectare cu coronavirus

O echipă de cercetători de la Manchester University, şi Open University a realizat un studiu pe 2.000 de persoane din Marea Britanie şi SUA pentru a analiza dacă activitățile profesionale, obiceiurile și caracteristicile personale ar putea influenţa infectarea cu noul coronavirus, relatează Telegraph.

În cadrul cercetării s-a descoperit că persoanele mai înalte au un risc mai mare de a se îmbolnăvi. Acest aspect sugerează că virusul se transmite prin aer, pentru că dacă boala ar fi contractată doar prin picături de salivă, înălţimea nu ar trebui să fie un factor care face diferenţa în ceea ce priveşte riscul de infectare.

Aerosolii se pot acumula în zone slab ventilate şi sunt transportate de curenţii de aer. Totuşi, picăturile sunt mai mari decât aerosolii şi se crede că acestea călătoresc pe distanţe relativ scurte şi dispar rapid din aer.

”Rezultatele acestui sondaj în ceea ce priveşte asocierea dintre înălţime şi diagnostic sugerează că transmiterea bolii prin picături nu este singura modalitate prin care te poţi îmbolnăvi, iar transmiterea prin aer este posibilă.

Acest lucru a fost sugerat de alte studii, dar metoda noastră de confirmare este nouă.

Deși distanțarea socială este încă importantă, deoarece transmiterea prin picături este posibilă, purtarea măștii este esențială și în prevenire”, a declarat conducătorul studiului, Prof. Evan Kontopantelis, de la Universitatea din Manchester

Deși studiul este încă revizuit și încă nu a fost publicat, autorii spun că ar putea ajuta oamenii să ia măsuri de precauție mai mari.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs