Ce particularitate a noului coronavirus face posibilă infecția simultană cu COVID și gripă

01 Ian 2022 | scris de Cristina Romanescu

O analiză efectuată la Universitatea Cattolica del Sacro Cuore din Milano, pe baza unor studii internaționale, a consolidat informațiile despre noua variantă a virusului, Omicron.

Ce particularitate a noului coronavirus face posibilă infecția simultană cu COVID și gripă

"Există, de asemenea, unele particularități ale Omicron. Varianta sud-africană provoacă, în general, forme mai puțin severe ale bolii, dar este mult mai contagioasă decât Delta.

Omicron se răspândește mai mult în căile respiratorii superioare și mai puțin în plămâni. Prin urmare, se replică mai puțin în plămâni și este mai infecțioasă în gură și în gât"", a afirmă profesorul Roberto Cauda, profesor doctor de boli infecțioase la Universitatea Cattolica del Sacro Cuore, membru științific al Agenției Europene a Medicamentului

Israel, prima infecție simultană cu gripă și COVID-19

În Israel a apărut primul caz de "flurona" la o tânără însărcinată. Femeia are atât gripă, cât și COVID-19.

"Infecția simultană COVID și gripă este un pic ciudată, pentru că în medicină s-a spus întotdeauna că dacă există un virus care dă o boală, împiedică apariția alteia de la un alt virus.

Explicația ar putea fi că SARS-CoV-2 cauzează un defect în producția de interferon, ceea ce deschide calea unui alt virus, în acest caz cel gripal", spune profesorul Cauda, citat de La Stampa.


CLICK - Follow us on Google News