Anticorp împotriva coronavirusului, descoperit de cercetătorii israelieni

Israelul a reușit să facă o descoperire majoră în lupta împotriva pandemiei, prin dezvoltarea unui anticorp monoclonal eficace în tratarea infecției provocate de coronavirus, a anunțat ministrul Apărării din această țară, Naftali Bennett.

Proiectul a fost dezvoltat de Institutul pentru Cercetări Biologice din Ness Ziona – o unitate secretă aflată în subordinea directă a primului ministru israelian.

”Anticorpul atacă virusul în mod monoclonal și îl poate neutraliza”, se menționează într-o declarație de presă a ministerului israelian al Apărării, citată de Times of Israel.

Anticorpii monoclonali (mAb sau moAb) sunt anticorpi produși de celule imune identice, care sunt toate clone ale unei celule părinte unice.

Anticorpii monoclonali pot avea afinitate monovalentă, prin faptul că se leagă de aceeși parte a unui antigen recunoscut.

Anticorpul dezvoltat de institutul israelian și-a dovedit eficacitatea în cadrul testării, fiind acum în faza de patentare. De asemenea, se lucrează deja la introducerea sa în procesul de producție în masă.

”Sunt foarte mândru de rezultatul cercetătorilor acestui institut, o descoperire extraordinară, Creativitatea și mintea evreiască au condus la acest rezultat uimitor”, a declarat Bennett.

În acest moment nu au fost furnizate detalii care să confirme dacă descoperirea prezentată de Bennett este rezultatul unui progres în cercetarea privind vaccin împotriva coronavirusului, anunțat în luna martie.

De asemenea, declarația de presă nu menționează dacă testele în care și-a dovedit eficacitatea anticorpul monoclonal au fost efectuate și pe subiecți umani.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories