Iti curge nasul, deși nu ești răcit, te ustură ochii? Cum se tratează alergia sezonieră

13 Aug 2018

Polenul acestei plante, purtat de vânt, provoacă polinoze (rinită alergică, conjunctivită alergică, astm, leziuni urticariene de contact) la sfârşitul verii – începutul toamnei, fiind unul di

Ambrozia sau "iarba pârloagelor”, sub denumirea populară, înfloreşte în perioada iulie-septembrie. Ambrozia este o buruiană invazivă originară din America de Nord. Creşte pe marginea drumurilor, pe ogoare, prin culturi de trifoi, ruini şi locuri lăsate în paragină.

Ambrozia este cea mai alergenică plantă din România. Polenul acestei plante, purtat de vânt, provoacă polinoze (rinită alergică, conjunctivită alergică, astm, leziuni urticariene de contact) la sfârşitul verii – începutul toamnei, fiind unul dintre factorii agravanţi ai astmului bronşic. 

Cei mai afectaţi de alergia la ambrozie sunt bolnavii de astm, care în cazul declanşării unor crize, pot ajunge chiar la urgente. Specialiştii spun că, mai devreme sau mai târziu, toate persoanele expuse zilnic la acest gen de polen vor ajunge alergice.

Alergia este reactia sistemului imunitar la elemente obisnuite, banale din mediul inconjurator, la care nu ar trebui sa reactioneze. Substantele ce declanseaza o reactie alergica se numesc alergeni si sunt reprezentate in mod frecvent de polenuri, mucegaiuri, acarieni, par de animale, anumite alimente.

Alergia poate aparea la orice varsta, dar e mai frecventa in copilarie si in adolescenta.

Alergia sezoniera

Exista si alergii cu caracter sezonier, aparand mai ales primavara si fiind generate de polen, praf, mucegai, puful plopilor, intepaturi de insecte, unele plante. 

Sau mai nou, si mai grav, alergia de vara, cauzata de ambrozie. Deci acum suntem in plin sezon al acestei alergii.

Formele rinitei alergice care persista pe intreaga perioada a anului sunt denumite rinite alergice pereniale.

Tratamentul pentru alergiile sezoniere vizeaza in primul rand ameliorarea simptomelor.

Raceala sau alergie
Stranutati, va curge nasul, va lacrimeaza ochii? Nu va grabiti sa va tratatai de raceala, s-ar putea sa fie o alergie de primavara.

Daca aveti simptome ca cele descrise anterior, mergeti mai intai la un medic ORL, apoi la oftalmolog. Daca niciunul dintre ei nu gaseste o cauza organica pentru suferinta dvs, diagnosticul va fi pus de medicul alergolog, dupa un consult amanuntit si teste specifice.

Ce fel de tratament
Tratamentul consta in administrarea unor medicamente din categoria antihistaminicelor, asociate de obicei cu antiinflamatoare si decongestive.

Tratamentul naturist are in principal rolul de stimulare a imunitatii organismului si de ameliorare a simptomelor alergiei. Acesta se face doar in completarea celui medicamentos, cu atat mai mult cu cat unele plante pot, si ele, sa contina alergeni.

Si in fitoterapie trebuie sa cerem ajutorul specialistilor, astfel incat sa ne tratam cu produse sigure si eficiente. Specialistii 3F Plantamed va pun la dispozitie produse selectionate cu grija, fabricate in conditii de siguranta, studiate de zeci de ani, eficiente si cu efecte adverse bine controlate.

De aceea pentru stimularea imunitara Plantamed recomanda complexul natural imunactiv din indigo salbatic, Echinacea si Thuja care in Esberitox®N Tablete ( HYPERLINK ""www.esberitox.ro) activeaza capacitatea de aparare a organismului pe trei cai diferite.

Iar pentru rinoreea din rinita alergica, pentru a evita folosirea vasoconstrictoarelor  folositi GripStop, picaturi care reepitelizeaza si hidrateaza mucoasa nazala si au si un efect antiinflamator.

Rinopanteina, sub forma de spray sau unguent este un remediu de neinlocuit in rinita alergica si medicamentoasa, pentru proprietatile sale de a reface integritatea structurala si funcționala a mucoasei nazale afectate de folosirea picaturilor vasoconstrictoare.

Toate cele trei produse sunt recomandate si copiilor foarte mici si gravidelor si lauzelor, pentru folosire indelungata

SHARE