Ministerul Sănătății a avizat Ivermectina pentru studii clinice. Medicul Musta: Posibil să fie medicament cu beneficii favorabile

27 Ian 2021 | scris de Monica Pavelescu

Comisiile de specialiştii din ministerul Sănătății au avizat folosirea Ivermectinei în studii clinice, la fel cum se întâmplă şi în alte ţări, anunță Antena 3.

Ministerul Sănătății a avizat Ivermectina pentru studii clinice. Medicul Musta: Posibil să fie medicament cu beneficii favorabile

Preşedintele Comisiei de Specialitate din cadrul ministerului Sănătăţii pe Boli Infecţioase, Virgil Musta, a vorbit despre paşii făcuţi până în acest moment pentru obținerea avizării folosirii acestui medicament.

Întrebat de jurnalişti care a fost exact demersul pentru avizarea Ivermectinei în cadrul ministerului Sănătăţii, Virgil Musta, preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase a precizat că până în acest moment, Ivermectina aprimit aviz pentru a fi folosită, dar în studii clinice şi nu în protocolul de tratament pentru infecţia cu SARS-Cov-2.

"La sfârşitul anului trecut am primit două solicitări de răspuns la o adresă către Ministerul Sănătăţii, făcută de două entităţi diferite care întrebau dacă Ivermentina, medicament folosit în anumite studii clinice în Statele Unite, nu poate fi folosit şi în România.

Răspunsul nostru a fost că Ivermectina de uz uman poate fi folosită, dar în studii clinice, nu să intre direct pe protocolul de infecţie SARS-Cov-2, protocolul terapeutic.

În momentul în care studiile clinice desfăşurate la ora actuală în Statele Unite şi nu numai, şi în Europa sunt studii clinice care se desfăşoară, aduc date evidente legate de eficienţa şi beneficiile acestui medicament, să adoptăm şi noi acea atitudine pe care OMS o recomandă”, a spus pentru Antena 3 Virgil Musta preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase.

Următorul pas este reprezentat de acreditarea la Agenţia Medicamentelor, în România.

"Societatea care doreşte să introducă medicamentul în ţară trebuie să solicite acest lucru, ca să fie acreditat acest lucru, în România la Agentia Medicamentelor, după ce primeşte avizul favorabil, după aceea se pot derula studii clinice conform legislaţiei în vigoare”, a mai spus Virgil Musta preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase.

Întrebat dacă el crede în acest medicament, Virgil Musta a spus că este posibil ca acest medicament să aibă beneficii favorabile dar a subliniat că mai este nevoie de informaţii.

"Da posibil să fie medicament cu beneficii favorabile în această infecţie doar că avem nevoie de date ceva mai multe.

Studiile care se derulează în prezent arată acest lucru, dar sunt studii pe un număr nu foate mare de pacientţi şi ele sunt realizate de către experţi în domeniu pentru a vedea dacă aceste studii sunt suficient de relevante sau mai necesită şi alte sudii a se finaliza”, a mai explicat Virgil Musta preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase.


CLICK - Follow us on Google News