Boala Lyme, la nouă ani după muşcătura unei căpuşe: «Dureri pe care nici morfina nu le mai poate atenua»

20 Iul 2021 | scris de Ioana Tomozei

Alina Frâncu are 37 de ani, a fost instructor de fitness, iar de nouă ani viața ei s-a schimbat total, trecând prin chinuri cumplite, despre care, după ani de investigaţii, a aflat că sunt provocate de boala Lyme, cu care a fost diagnosticată după ce a fost înţepată de o căpuşă.

Boala Lyme, la nouă ani după muşcătura unei căpuşe: «Dureri pe care nici morfina nu le mai poate atenua»

Maladia de care suferă este într-o stare avansată iar coşmarul prin care trece, zi şi noapte, e greu de imaginat. Boala i-a deteriorat articulaţiile, muşchii şi nervii. 

"Zilnic, Alina are dureri cumplite pe care nici morfina cu care stă zi şi noapte nu le mai poate atenua. Muşchii gâtului sunt paralizaţi în proporţie de 70%, încât se simte strangulată. Limba este pe jumătate paralizată.

Alinei îi este teamă că în curând îşi va pierde cu totul capacitatea de a înghiţi şi de a vorbi, pe care acum le face cu mare greutate.

Din cauza deteriorării sistemului nervos, Alina simte arsuri în cap şi dureri ca de cuţit în spate, până la ceafă.

Umflare, ameţeală, pierderi de memorie, oboseală cronică, sensibilitate la lumină - sunt alte simptome ale acestei crunte boli. După ce reuşeşte să adoarmă cu somnifere, îi paralizează mâna dreaptă şi picioarele", precizează Asociaţia "Salvează o inimă".

Alina se chinuie de nouă ani cu această boală. A cheltuit toate resursele sale pe tratamente, iar în momentul de faţă nu se mai poate susţine şi nici sprijin nu ştie de unde să mai obţină.

"Şi-a vândut tot ce a avut – afacere, apartament, maşină – pentru a acoperi costurile nenumăratelor investigaţii şi tratamente pe care le-a încercat pe parcursul a nouă ani de chin.

Pe lângă spitalele din ţară, a fost şi în clinici private din Italia, Turcia şi Germania, dar fără folos. Acum, Alina locuieşte singură într-o casă deteriorată, rămasă de la bunici.

Din cauza lipsurilor financiare, nu reuşeşte să menţină o dietă alimentară corespunzătoare. Durerii fizice i se adaugă suferinţa că este lăsată singură de familie şi că este lipsită de sprijin", mai precizează Asociaţia "Salvează o inimă".

Potrivit Asociaţiei "Salvează o inimă", şanse pentru Alina mai sunt, dar costă.

"Salvarea există şi constă într-un tratament la o clinică din Germania, în valoare de 36.000 euro. Împreună putem strânge această sumă şi îi putem reda Alinei viaţa şi bucuria de a trăi!

Alina a fost instructor de fitness şi dorinţa ei este să se întoarcă în sală!  Ajutorul nostru, al tuturor, este vital! Urgent. Mulţumiri din inimă!'

Unde se pot face donaţii pentru Alina Frâncu:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”

Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540
 
Banca Transilvania Botosani.


CLICK - Follow us on Google News