Doctor: «Stimate Sică şi măi dragă Neluţu. Vă scriu io, medicul de familie, sunteţi bine cu căpocu?»

14 Oct 2020 | scris de Monica Pavelescu

Un doctor le scrie guvernanţilor un mesaj acid în legătură cu anunțul autorităților cu privire la monitorizarea pozitivilor asimptomatici sau a celor cu forme uşoare de COVID-19, care ar urma să se facă de către medicii de familie.

Doctor: «Stimate Sică şi măi dragă Neluţu. Vă scriu io, medicul de familie, sunteţi bine cu căpocu?»

În mesajul postat pe o pagină de Facebook sunt explicate toate motivele, pertinente, pentru care medicii de familie se află în imposibilitatea de a îndeplini această operațiune.

”Stimate Sică şi măi dragă Neluţu,

Vă scriu io, medicul de familie.

1. Din 15 martie până acum am suportat şi respectat toate aberaţiile pe care le-ati emis şi le-aţi comis în domeniul sanitar.

2. Am învăţat pe de rost ordinele şi hotărârile pe care le-aţi dat într-o zi şi le-aţi modificat a doua zi.

3. Am dotat cabinetul în permanenţã cu echipament de protecţie şi substanţe biocide, cu costuri deloc neglijabile.

4. Am programări stricte, care să nu permită aglomerarea pacienţilor, dar sã-mi permită mie pauze dese între pacienţi pentru dezinfecţie.

5. Am educat pacienţii să înţeleagă rostul termometrizării şi al dezinfecţiei mâinilor ínaintea intrării ín cabinet. Ceea ce voi, cu toate mijloacele media şi nu numai pe care le aveţi, nu aţi reuşit la nivelul populaţiei ţării.

6. Am convins pacienţii de necesitatea purtãrii corecte a măştii şi nu-mi mai intră nici unul în cabinet fără mască sau cu masca pusă sub nas, stil Orban. Ceea ce voi,cu toate mijloacele media şi nu numai pe care le aveţi, nu aţi reuşit la nivelul populaţiei ţării, că şi de aia aţi venit cu ideea tâmpită a poliţiştilor "în civil"

7. Am monitorizat la domiciliu, telefonic, carantinaţi (cât timp legea a prevăzut această monitorizare) şi apoi, odatã cu apariţia L 136, izolaţi. TELEFONIC!

Acuma vreţi să-mi băgaţi pe gât monitorizarea la domiciliu a pozitivilor asimptomatici sau cu simptome uşoare, direct, face to face?! Sunteţi bine cu căpocu'?

Cu ce mă deplasez?

Unde mă echipez/dezechipez?

Unde pun echipamentul infectat?

Cum dezinfectez interiorul mijlocului de transport cu care m-am deplasat?

Şi-mi scoateţi ochii că-mi daţi 30 de puncte pentru fiecare monitorizat. Adică 30 puncte×3,5 lei=105 lei. 

Ştiţi ceva? Băgaţi-vi-i în cur! Viaţa mea şi a pacienţilor ne-covid pe care ar urma să-i consult la cabinet după ce termin cu monitorizarea din teren nu are preţ!

Şi nu,nu suntem nici sub arme şi nici la ordin! Suntem medici cu practică privatą!

PS: Neluţu, pandemia e la a doua cocoaşă. Medicii de familie au, prin grija partidului şi guvernului mult stimat şi iubit, cãte o cocoaşă pe fiecare vertebră! GATA!

Luată şi răspândită cu permisiunea autorului, dr. Mihaela Pop“.


CLICK - Follow us on Google News