Reforma propusă de medicul Ion Alexie prin care sistemul românesc de sănătate ar ajunge la standarde occidentale

Autor:

Medicul Ion Alexie, șef de secție la un spital din Las Vegas, propune o metodă prin care sistemul medical din România ar putea ajunge la performanțe mai bune, cu o investiție minimă.

Medicul stabilit în Statele Unite are în vedere creșterea calității actului medical printr-un plan național în care cei mai buni specialiști din țară sau străinătate să ofere, de la distanță, prin internet sau telefon, îndrumare doctorilor din spitalele de provincie – acolo unde, de multe ori, din lipsă de experiență, pacienții sunt tratați necorespunzător.

”În România este criză de specialiști, mai ales în spitalele din provincie, la terapie intensivă, dar și în secțiile de boli infecțioase, cardiologie, pulmonologie, hematologie.

Cu numai 3,65 milioane de Euro anual, sistemul medical din România va deveni infinit mai bun, pentru toți românii din toate regiunile țării.

Propun o reformă urgentă a sistemului sanitar, ce poate fi aplicată chiar în timpul crizei Covid-19:

– Cei mai buni medici DE TERAPIE INTENSIVĂ, BOLI INFECȚIOASE ȘI ALTE SPECIALITĂȚI, dar și profesorii din marile centre universitare să fie de gardă, la telefon, 24 ore pe zi, 365 zile pe an, oferind expertiză tuturor medicilor din Romania în timp real. Actul medical pentru românii din toată țara va fi mult mai bun.

– 10 medici specialiști, din 10 arii de specialitate, vor fi de gardă în fiecare zi, prin rotație și remunerați cu 1000 de Euro pe zi. 10.000 de euro pe zi – 3.650.000 de euro pe an.

– Societățile naționale de ATI, cardiologie, boli infectioase, etc., vor face lunar listele de gardă pentru specialitățile lor.

Astfel, pacienții vor fi tratați de la început mai bine și se vor evita complicatiile.

Nu se vor mai face teste care nu sunt necasare, pacienții nu vor fi tratați greșit nici la Calafat, Alexandria sau Sebeș și nici în celelalte spitale de provincie.

Pacienții din toate spitalele vor fi toți tratați ca și cum ar fi internați în centrele universitare de la Bucuresti, Cluj sau Iași.

– Cum te-ai simți dacă ai fi internat de urgență la Roman sau Vaslui și medicul de gardă s-ar consulta cu un renumit profesor de la București?

Cheltuielile sistemului medical vor scădea, iar calitatea serviciilor medicale va fi mult mai bună.

Medicii din toată țara se vor consulta cu cei mai buni profesori și vor evita complicațiile care ar putea apărea, iar transferul bolnavilor cu elicoptere sau ambulanțe spre București sau alte centre universitare ar fi mai rar.

Având acces la cei mai buni specialiști români și chiar străini, 24 de ore pe zi, tot timpul anului, actul medical din România va fi de o calitate apropiată de cel din UE sau SUA”, spune medicul infecționist Ion Alexie.

Leave a Comment