Întrebări lansate de un medic militar despre vaccinul anti-COVID. «Sunt pentru o medicină bazată pe dovezi!»

04 Dec 2020 | scris de Monica Pavelescu

Medicul Alexandru Cezar Andriţoiu, de la Spitalul Militar din Craiova, declară într-o postare făcută pe contul său de Facebook, că este în favoarea vaccinării, dar în același timp consideră că există încă multe semne de întrebare asupra acestui

Întrebări lansate de un medic militar despre vaccinul anti-COVID. «Sunt pentru o medicină bazată pe dovezi!»

«Sunt pentru o medicină bazată pe dovezi», afirmă medicul militar.

Mai întâi, medicul arată care sunt categoriile populaţionale şi explică ce arată studiile imunologice făcute până în prezent.

”Despre vaccinare, altfel decat politică... Există în prezent câteva categorii populaţionale:

1. Subiecţi care nu au trecut prin Covid! Cu diverse probleme de sănătate în istoric: cancer în tratament chimio/ radioterapie, boli autoimune, boli hematologice etc. Lista este lungă! Care sunt riscurile vaccinării anti- SARS-Cov 2 la acest grup populaţional?

2. Subiecţi care au trecut prin Covid asimptomatici! Confirmaţi la DSP! În realitate mult mai mulţi! Studiile imunologice au arătat că şi ei dezvoltă anticorpi, dar în titruri scăzute...

3. Pacienţi care au trecut prin Covid cu forme moderate-severe care nu au necesitat ATI! Studiile arată că ei dezvoltă titrurile cele mai mari de anticorpi!

4. Pacienţi cu forme critice de Covid care au supravieţuit calvarului din secţiile ATI. Studiile arată că aceştia dezvoltă titruri foarte mici de anticorpi! Cu menţiunea că după cât au băgat doctorii în corpul lor...rezultatul pare normal.

Atunci! În logica lucrurilor! De ce să nu faci un test cantitativ de Anticorpi IgG înainte de a te injecta cu un vaccin!", scrie medicul militar pe pagina sa de facebook.

Medicul militar pune în atenția opiniei publice cinci întrebări, la care aşteaptă răspunsuri. Andriţoiu precizează în comentariile sale că nu este împotriva vaccinării, dar vrea să fie bine informat înainte de a lua o decizie.

Nenorocirea ştiti care este? Că nimeni nu ştie să răspundă la întrebările următoare:

1. Anticorpii dezvoltaţi post-infecţie cu noul coronavirus au efect protectiv? Aparent Da! Dar la ce titru (numărul de anticorpi dintr-un mililitru de sânge - N.R.)? Aici e ceaţa!

2. Dacă o proporţie dintre cei infectaţi nu dezvoltă anticorpi, unele studii spun că este vorba de 1/3, de ce ar dezvolta la vaccin?

3. Este nevoie de un test RT-PCR efectuat cu câteva zile înaintea vaccinării?

4. În cazul apariţiei unor efecte adverse serioase, în grija cui este cetăţeanul? Cine monitorizează efectele imediate post-vaccinare?

5. Şi... în final...dacă un individ dezvoltă o formă severă de Covid în maxim 2 săptămâni de la vaccinare, se poate interpreta că este efect advers al vaccinării  sau... mâna destinului?

Ma opresc aici! Nu sunt ANTI-VACCINARE! SUNT PENTRU O MEDICINA BAZATA PE DOVEZI!", a scris medicul Cezar Andriţoiu.


CLICK - Follow us on Google News