Medic, despre cazul pacientei de 39 de ani, decedată de COVID-19, fără alte boli: «Nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire»

24 Iun 2020 | scris de Monica Pavelescu

O femeie de 39 de ani din Alba Iulia, care nu suferea de nicio boală, a murit după ce a fost diagnosticată cu COVID-19.

Medic, despre cazul pacientei de 39 de ani, decedată de COVID-19, fără alte boli: «Nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire»

Pacienta a ajuns la spital la sfârșitul săptămânii trecute, iar medicii spun că plămânii ei erau în mare parte compromiși. Deși starea sa era stabilă, ea s-a agravat brusc, iar în weekend a murit.

”S-a efectuat de urgență o tomografie computerizată care a ridicat suspiciunea unei pneumonii extinse bilaterale de COVID, motiv pentru care a fost internată de urgență în ATI la izolare și i s-a recoltat testul.

Aici a fost monitorizată și tratată conform protocolului, i s-a adminsitrat medicația care era necesară. Starea ei a fost relativ stabilă o perioadă, după care brusc, în jurul orei 16-17, bolnava a făcut stop cardiorespirator. A fost de urgență resuscitată și intubată și ventilată mecanic.

A fost ventilată mecanic și după prânz a făcut nou un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat și s-a declarat decesul”, a declarat Dan Crainic, director medical al Spitalului de Urgență Alba Iulia.

”Plămânii arătau extrem de rău, era o pneumonie extinsă bilaterală cu acumulări în alveole, practic foarte puțin din plămâni mai era, restul era compromis. Pacienta practic nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire”, a adaugat medicul.

”Manifestările acesti boli sunt neașteptate. Aici nu prea văd o soluție în cazul acesta, că s-ar fi putut face ceva. De obicei formele astea grave cam așa se întâmplă, pacienta este relativ bine și dintr-o dată se prăbușește. Așa s-a întâmplat și în cazul ăsta”, a mai spus doctorul.


CLICK - Follow us on Google News