Medic, unei paciente, care a decedat după ce a trimis-o acasă: «Ce dracu te vaiţi atât, ţi-am dat calmant, stai să-ţi treacă»

05 Oct 2020 | scris de Ioana Tomozei

În vârstă de 49 de ani, mamă a trei copii, Gabriela Vărzaru era o femeie veselă şi muncitoare. Lucra la un supermarket şi spunea mereu că pentru ea cea mai mare avere sunt cei trei copii. De curând, devenise pentru a doua oară bunică şi era în culmea fericirii.

Medic, unei paciente, care a decedat după ce a trimis-o acasă: «Ce dracu te vaiţi atât, ţi-am dat calmant, stai să-ţi treacă»

Marţi noapte, Gabriela Vărzaru a început să se simtă foarte rău, acuzând dureri insuportabile în piept. A ajuns la spital, dar medicul de gardă i-a spus că e o banală nevralgie și a trimis-o acasă, unde a decedat. Certificatul de deces a consemnat că avea pancreatită hemoragică.

”Am chemat ambulanţa. Au trimis o maşină de dializă, i-au făcut un EKG, dar au zis că ei nu pot s-o transporte la spital şi au chemat o altă ambulanţă. Din nou i-au făcut un EGK şi, într-un final, mama a ajuns la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean, unde a stat câteva ore.

Mai mult a aşteptat decât să i se facă ceva. Doctoriţa de gardă a şi certat-o. I-a zis... «Ce dracu te vaiţi atât, ţi-am dat un calmant, stai să-ţi treacă, să-şi facă efectul».

Cam asta a fost. Apoi i-a zis că are o simplă nevralgie, i-a scris o reţetă, i-a prescris nişte calmante şi i-a spus că poate să meargă acasă", a povestit Cătălina Manolache, fiica pacientei pentru cotidianul Adevărul.

În ciuda calmantelor administrate, Gabriela Vărzaru s-a simțit din ce în ce mai rău.

”Eu am lăsat-o acasă şi am plecat. La un moment dat, nu după mult timp, m-a sunat tata şi mi-a spus să chem repede salvarea din nou, că mamei îi este foarte rău.

Am alergat într-un suflet la ea, dar am găsit-o fără puls. Nu s-a mai putut face nimic. Mama mea a murit cu zile.i-au spus că are nevralgie si ea avea pancreatită hemoragică. Asta scrie în certificatul constatator de deces", a mai declarat Cătălina Manolache.

După ce și-a înmormântat mama, Cătălina Manolache a scris pe pagina sa de socializare un  mesaj pentru medicul care a trimis-o acasă. 

"FELICITĂRI “DOAMNA DOCTOR” Când aţi depus jurământul lui Hipocrate aţi jurat că veţi salva vieţi prin orice mijloc dar datorită incompetentei aţi lăsat un om sa se stingă! Un om care v-a implorat să îl ajutaţi “că moare”!!! I-aţi spus ca este nebună! Să meargă acasă că nu are nimic!!!!

Cum puteţi dormi liniştită când ştiţi că aţi lăsat 3 copii fără mamă, un soţ fără sufletul său pereche şi 2 nepoţei fără bunică!???!!! Sa fii medic şi să spui unui om că are un junghi intercostal şi el să facă infarct ... Este trist! Plecaţi acasă!!! Nu mai omorâţi şi alţi oameni! Criminalii nu au ce căuta in spitale!", a scris fiica femeii decedate.

Familia Gabrielei Vărzaru a cerut, luni, explicaţii conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi a depus plângere la Colegiul Medicilor şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Conducerea Spitalului a anunţat că a demarat o anchetă în acest caz.

”Familia să depună plângere, şi după asta noi vom demara o anchetă şi în funcţie de rezultate vom dispune măsurile corespunzătoare", a declarat Cristina Geormăneanu, director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.


CLICK - Follow us on Google News