Medic stabilit în Belgia, despre spitalele din România: Colcăie de germeni rezistenţi, ar trebui dărâmate!

Autor:

Medicul Ana Cichirea a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davilla” din Bucureşti, promoţia 2010. Între 2012 şi 2016 a profesat în clinica privată Neoclinique din Bucureşti. Din 2016 profesează ca medic în Belgia, mai întâi la Mechelen şi în prezent la Anvers.

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook dr. Ana Cichirea atrage atenție asupra bacteriilor care se găsesc în spitalele din România, despre care afirmă că sunt ”adevărate bombe cu ceas”. Ea susţine că autoritățile ascund numărul real al infecţiilor nosocomiale.

”Sindromul nepăsării…De SARS-CoV 2 românului nu-i este frică. De Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Klebsiella, Enterococul, Proteus mirabilis, ar trebui să-i fie.

Aceştia sunt doar o parte din germenii foarte agresivi care vă aşteaptă, FĂRĂ EXCEPŢIE, în toate spitalele de stat din România şi care sunt responsabili de infecţiile nosocomiale (infecţii dobândite pe perioada spitalizării).  

Aceşti agenţi patogeni prezenţi în cantităţi uriaşe în spitale şi extrem de greu de controlat, omoară pacienţii, fără milă, extrem de rapid (vezi Colectiv)”, scrie medicul Ana Cichirea, pe Facebook.

Medicul citează un raport al Centrului European al Bolilor Transmisibile, anual, potrivit căruia, aproximativ trei milioane de persoane din Uniunea Europeană se îmbolnăvesc cu o infecţie asociată îngrijirilor medicale, iar în jur de 50.000 de persoane mor anual din această cauză.

În 2018, spitalele româneşti raportaseră o medie de 2,65% pentru infecţii asociate îngrijirilor spitaliceşti. Asta în condiţiile în care Germania procentul ajungea spre 4%.

Media UE este la 5,5%, iar ţările cu cele mai mari raportări sunt Grecia, Portugalia, Italia, Finlanda şi Cipru – toate peste 8%.

Medicul susține că statistica este afacetată de faptul că în România protocoalele de sterilizare si dezinfecţie ”nu sunt respectate din cauza corupţiei, iar numărul real de îmbolnăviri cauzate de infecţiile nosocomiale nu este raportat de către spitale”.

”Doar nu vă imaginaţi că situaţia este atât de roz în ţara carpato-danubiano-pontică. Spitalele româneşti sunt foarte vechi, adevărate bombe cu ceas.

Protocoalele de sterilizare si dezinfecţie nu sunt respectate din cauza corupţiei (vezi scandalul Hexi Pharma), iar numărul real de îmbolnăviri cauzate de infecţiile nosocomiale NU ESTE RAPORTAT de către spitale.

Mizeria se ascunde sub preş. De ce? Pentru că dacă s-ar raporta realitatea s-ar prăbuşi la propriu tot sistemul sanitar românesc.

Toate spitalele colcăie de germeni rezistenţi şi toate ar trebui dărâmate din temelie. Rezultatul? Operaţia reuşită, pacientul mort!

VINOVAŢI?  Întotdeauna medicul sau cel decedat, după cum trebuie să iasă bine, statistic vorbind, raportul final”, concluzionează dr. Cichirea.

Leave a Comment