Medicul Florin Chirculescu: «Tot citesc că în spitale se pierde timpul și că pacienții cronici nu sunt tratați…»

Medicul Florin Chirculescu, șeful Secției Chirurgie Toracică din cadrul Spitalul Universitar București, descrie într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook modul în care este organizată primirea, testarea, trierea și tratarea pacienților potențial infectați cu SARS-Cov2.
 · 
”Tot citesc că în spitale se pierde timpul și că pacienții cronici nu sunt tratați. Hai să vă zic cum stă treaba în Spitalul Universitar, care tratează atât urgențe cât și cronici. Ce-i drept, la sfârșit de martie și la început de aprilie am avut 2 – 3 săptămâni de ”stupor”, dar apoi am intrat pe un făgaș pe care am să-l simplific astfel:

1) Pacientul care vine în UPU se încadrează în 3 situații.

a) Urgență absolută – pacientul va fi testat Covid dar va fi tratat IMEDIAT, înainte de obținerea rezultatului la test.

b) Caz care necesită internare – pacientul va fi testat, și, până la obținerea rezultatului, va fi tratat într-o zonă-tampon. Dacă rezultatul e negativ, pacientul va fi trimis pe secția unde va fi tratat.

Dacă rezultatul e pozitiv, pacientul va fi trimis într-un serviciu care tratează Covid, cu amendamentul că, dacă pacientul a devenit urgență absolută, va fi tratat la noi în spital înainte de a fi trimis într-un spital Covid.

c) Dacă pacientul este Covid ”pur”, fără urgențe de altă natură, se inițiază tratament suportiv până va fi trimis într-o unitate Covid.

2) Pacientul CRONIC vine în ambulator cu trimitere. I se practică testul Covid (gratuit!), se așteaptă 1 zi, până obținem rezultatul, după care va fi internat la noi dacă testul e negativ.

Dacă testul e pozitiv, pacientul va fi trimis într-un serviciu Covid, cu indicația de a reveni la noi după depășirea episodului infecțios.

3) De când a crescut numărul cazurilor Covid, în spital au fost create arii pentru acești pacienți, deservite de infecționiști, interniști, ATI-ști, chirurgi etc.

Bun, ce rezultă de aici? De pildă, programul operator de CRONICI de poimâine are 14 pagini. Firește, în acest program n-au cum să apară URGENȚELE, care țin spitalul în priză 24/7.

În toată această activitate conlucrează medici de TOATE specialitățile, de la urgentiști până la ATI-ști, chirurgi și interniști, trecând prin imagiști și medici de laborator, care, și ei lucrează 24/7.

Ce am scris poate fi verificat. Personal, aș deschide ușa celor ce cred că lucrurile nu stau așa, și aș mai deschide una și voluntarilor, căci, lăsând la o parte asistentele și medicii, e nevoie și de brancardieri, și de registratori, ȘI de infirmiere… 

Încă ceva: lucrul în UPU se desfășoară într-un mediu greu de controlat dpdv infecțios, dar n-ai pe cine da vina – pur și simplu trebuie să ameliorezi circuitele pe măsură ce se gripează.

Adevărul e că sunt prea mulți pacienți, că reality bites și că nici google, microsoft, sau alți giganți IT n-au inventat aplicații care să se pună cu SARS-COV-2.

Cred că asta e treaba unor epidemiologi vii, care să judece cu creierul lor, numai că la noi ei sunt o rasă pe cale de dispariție: a avut cine să dea cu ei de pământ fiindcă, aparent, nu aduceau profit.

(Azi, 923 de cazuri în ATI. Numărul lor aproape că a egalat, dacă n-a depășit, numărul ATI-știlor.)”, a scris medicul Florin Chirculescu, pe Facebook. 

Etichete:

Urmăriți-ne pe Google News - 3Dots Stories

________________________________________________________________

Mărturia unei supraviețuitoare a accidentului produs de Vlad Pascu: ”Dreptate ar fi ca el să facă pușcărie câți ani aveau împreună Roberta și Sebi”

Cristina I. e unul din cei trei studenți răniți în accidentul produs de Vlad Pascu în noaptea de 19 august anul trecut, în localitatea 2

De ce sunt românii așa? ”Mai bine o duceam la un cămin de copii! Și mi-a zis nevasta-mea…”

În afara dependenței pe care o aduce unora, internetul și-a dovedit utilitatea prin furnizarea unor informații utile, accesului facil la educație, cultură și cumpărături. Urmare

Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: ”Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania, unde le fabrică!” – video

Într-o înregistrare video postată pe TikTok, un turist italian se declară uimit de numeroasele mașini scumpe pe care le-a văzut pe străzile din capitala României.

Dănuț Lupu, despre viața în penitenciar: ”Pentru ei nu face nimeni nimic, nu-i ajută nimeni! Sunt foarte mulți din ăștia în pușcărie!”

Dănuț Lupu a vorbit în cadrul emisiunii ”Prietenii lui Ovidiu”, difuzată de Gazeta Sporturilor despre cele șase luni pe care le-a petrecut în spatele gratiilor

Cum e să meditezi copiii miliardarilor? O profesoară povestește experiența din Dubai: ”Mi-a dat 3.000 de dolari ca să-i fac temele pentru acasă”

O profesoară britanică a ales să facă o schimbare în carieră, mutându-se în Emiratele Arabe Unite, unde a oferit meditații copiilor provenind din familii extrem