3dots.ro

Prof. univ. dr. Emilian Popovici, după Covid: ‘Aş putea să spun că m-am vindecat dacă nu aş fi foarte obosit’

Prof. univ. dr. Emilian Popovici, după Covid: ‘Aş putea să spun că m-am vindecat dacă nu aş fi foarte obosit’

Medicul Emilian Popovici, vicepreşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie, trage un semnal de alarmă în legătură cu urmările infecției cu SARS-CoV-2.

”Sunt în a 10-a zi de la apariţia primelor simptome şi aş putea să spun că m-am vindecat dacă nu aş fi obosit, foarte obosit.

În primele 5 zile m-am confruntat cu febră, tuse, dureri în gât, insomnie, extrasistole, rinoree, iar din ziua a 6-a acestea s-au remis, dar a rămas prezentă oboseala aşa cum îmi aduc aminte că am resimţit-o când copil fiind, am trecut prin hepatită sau mononucleoză infecţioasă.

Credeţi-mă că infecţia cu SARS CoV 2 nu e o boală de făcut indiferent de varianta sau subvarianta virală circulantă”, a scris, pe Facebook, medicul Emilian Popovici.

Medicul recomandă tuturor să nu aştepte ca autorităţile să le spună ce au de făcut şi să se protejeze singuri.

”Virusul ăsta nu aşteaptă ca să infecteze după vreo aprobare de la autorităţi! Dacă vreţi să vă păziţi sănătatea si să nu pierdeţi zile, săptămâni, luni sau chiar mai mult din viaţa voastră.

Purtaţi masca în spaţiile interioare, în mijloacele de transport în comun, în spaţiile exterioare foarte aglomerate, respectaţi normele de igienă a mâinilor, distanţaţi-vă faţă de persoanele care prezintă semne de boală şi evitaţi contactul cu alte persoane, dacă voi prezentaţi simptome chiar şi în stadiu incipient! Păziţi-vă pe voi şi păziţi-i pe cei din jurul vostru”, a mai transmis medicul.

Emilian Popovici a subliniat că se pot petrece vacanţele şi respectând măsurile enunţate.

”Odată bolnavi mă îndoiesc că va mai putea fi vorba de vacanță. Să auzim de mai bine și să fiți sănătoși!”, a conchis el.

Și Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București, a prezentat noi date despre sindromul post-Covid. Medicul a catalogat drept ”suprinzător” modul în care sindromul post-Covid îşi face simţită prezenţa la pacienţii care au avut forme uşoare, mulţi dintre aceştia acuzând la evaluare tuse, oboseală la efort, infecţii respiratorii repetate.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs