Medicul fostului premier israelian Netanyahu: «A treia doză de vaccin este de 10 ori mai eficientă decât cea de-a doua»

Herman Berkovits, medicul de origine română al fostului premier israelian Benjamin Netanyahu, spune că pentru a-i convinge să se vaccineze românilor ar trebui să li se explice clar ce efecte produce pe termen lung COVID-19

Medicul mai subliniază faptul că a treia doză de vaccin crește de zece ori eficiența rezistenței împotriva virusului față de a doua doză.

”Deşi se poate crede de multe ori că este o boală uşoară, ea este o boală lungă şi după trei, cinci, şase luni sunt pacienţi care au avut poate o formă uşoară, dar au acum sechele de tot felul, respiratorii, gastrice, neurologice.

Nu cred că există o explicaţie mai bună care să lămurească populaţia României de importanţa vaccinului.

Vaccinul poate avea efecte secundare, ca orice vaccin, dar este un vaccin ARNmesager, nu provoacă probleme celulare, de genom şi aşa mai departe.

Trebuie să fie mai multe apariţii, mai multe prezentări ale persoanelor care s-au îmbolnăvit de Covid-19 şi care sunt efectele bolii”, spune medicul fostului premier al Israelului.

Cel mai important, în afară de vaccinare, este purtarea măştii. O mască, chiar şi două măşti în unele situaţii, spun eu, ne apără cel mai mult de contaminare.

Asta e problema noastră: contaminarea. Ai mască, nu ai posibilitatea să te contaminezi. Deci nu e suficientă doar vaccinarea, trebuie şi mască, oriunde”, afirmă Herman Berkovits.

Medicul israelian spune că în timpul vizitei pe care a făcut-o în România a constatat, cu părere de rău, că oamenii nu poartă mască în spaţiile aglomerate, închise sau deschise.

”Am fost în România, a fost o bucurie, dar am rămas rău surprins că nu se poartă măşti peste tot în spaţiile aglomerate, închise sau deschise. Am fost cu două nepoate, să cunoască România, şi nici ele nu şi-au scos masca“, a precizat medicul israelian cu origini române.

Herman Berkovits susţine că în jur de 70% dintre cei internaţi acum în Israel cu Covid-19 sunt nevaccinaţi.

”Avem şi noi aproape un milion de oameni care nu s-au vaccinat deloc, aproximativ 20% sunt cei care s-au vaccinat cu două doze şi aproximativ 10% sunt dintre cei care s-au vaccinat cu a treia doză, dar abia după 12 zile de la vaccin, a treia doză are efect.

A treia doză de vaccin este de 10 ori mai eficientă decât a doua doză şi se vede că anticorpii sunt la 95%, după această a treia vaccinare”, spune medicul într-un interviu acordat SpotMedia.ro.