De ce apare și cum putem învinge creșterea în greutate la menopauză

31 Ian 2020 | scris de Anita Raicu

Unul dintre principalele simptome ale menopauzei este cresterea in greutate. Si aici vorbim, in special, despre depozite la nivelul abdomenului.

De ce apare și cum putem învinge creșterea în greutate la menopauză

La menopauza, nivelul estrogenului din organism scade. Acest lucru poate duce la cresterea sau scaderea in greutate, la bufeuri si nu numai. Modificarile hormonale duc la o redirectionare a depunerilor de grasime.

Daca asociem sedentarismul cu scaderea nivelului de estrogen, atunci vom intelege de unde apar schimbarile in greutate.


Probleme asociate
In timpul menopauzei se acumuleaza tesut adipos mai mult subcutanat si pe organele interne abdominale, iar studii medicale au evidentiat ca kilogramele in plus acumulate la nivelul abdomenului cauzeaza mai multe probleme de sanatate decat cele acumulate in alte zone, precum soldurile.

In consecinta, pot aparea dislipidemii si diabet de tip II cu cresterea riscului de boli cardiovasculare.
Mai mult, este cunoscut faptul ca in primii ani de menopauza se produce o scadere progresiva a densitatii osoase. Multe din bolile care afecteaza segmentul feminin sunt pierderea tesutului muscular, si odata cu aceasta, pierderea capacitatii functionale a tesutului muscular si a fortei, rezistentei, agilitatii, echilibrului si coordonarii.

NU doar menopauza e de vina
De mentionat faptul ca majoritatea femeilor de varsta medie pot avea o crestere constanta in greutate de cca 0,5kg/an, datorata in special altor factori (urbanizarea, nivel scazut de educatie, sedentarism, munca in exces cu dereglari ale ritmicitatii circadiene, nasteri numeroase, istoric familial de obezitate, casatorie la varsta tanara). 

Mesajul nostru: menopauza nu este principala cauza a obezitatii
O parte din femei considera ca pot sa-si controleze singure simptomele menopauzei, urmand diete sanatoase, practicand exercitii fizice, yoga, meditatii. Si nu gresesc. Pentru ca miscarea ajuta mult femeilor aflate in primii ani de menopauza.

Beneficiile exercitiilor fizice
Printre efectele benefice obtinute se numara:


– cresterea densitatii osoase;


– scaderea colesterolului si lipidelor sangvine;


– tonifierea muschilor;


– subtierea taliei;


– cresterea rezistentei la efort;


– mai putine migrene (dureri de cap);


– mai putine episoade de modificari ale dispozitiei;


– ameliorarea insomniei.

Puterea plantelor in sprijinul femeilor
Remifemin tablete se recomanda tuturor femeilor in premenopaza si menopauza, este 100% fara hormoni, cu aceleasi efecte benefice, dar fara efectele secundare ale acestora. De zeci de ani, Remifemin reprezinta medicamentul din plante cel mai apreciat pentru tratamentul fara hormoni al neplacerilor tipice ale menopauzei.

Folosirea de zeci de ani, urmata de studii clinice in centre de renume au dovedit ca REMIFEMIN este tratamentul cel mai bun pentru femeile care nu mai au voie sa ia hormoni din motive medicale sau pur si simplu nu vor acest lucru.

S-a dovedit clinic ca tratamentul cu extractul special ICR nu produce efecte de tip hormonal estrogen pe tesutul mamar si pe mucoasa uterina, deci nu creste riscul de aparitie a cancerului genito-mamar.


CLICK - Follow us on Google News