3dots.ro

Mihaela Bilic, avertisment: Laptele de soia, o escrocherie nutrițională care perturbă hormonii și favorizează cancerul

Mihaela Bilic, avertisment: Laptele de soia, o escrocherie nutrițională care perturbă hormonii și favorizează cancerul

Dr. Mihaela Bilic atrage atenția cu privire la laptele de soia, promovat ca fiind unul sănătos, dar care poate avea efecte dezastruoase asupra organismului, favorizând dezvoltarea cancerelor hormono-dependente..

_________________________

„Laptele de soia este o escrocherie nutrițională”

Afirmația nu-mi aparține, deși recunosc că mă unge pe suflet și nici eu n-aș fi spus-o mai bine.

Citez din declarația dr. Jean Marie Bourre, membră a Academiei de Medicină din Paris, cu ocazia colocviului „Octombrie Roșu” dedicat cancerului de sân:

„Laptele de soia nu este decât o zeamă albă, o escrocherie nutrițională plină de fitoestrogeni similari estradiolului (hormon sexual feminin), care sunt perturbatori hormonali ce favorizează dezvoltarea cancerelor hormono-dependente”.

Cu aceeași ocazie dr. Mary Enig, președintele Asociației nutriționiștilor din Maryland spune:”un bebeluș hrănit cu lapte de soia primește echivalentul în fitoestrogeni a 5 pilule contraceptive pe zi. Acesta poate determina pubertate precoce la fetițe și un retard în dezvoltarea sexuală la băieței”.

Agenția franceză de securitate alimentară a alimentelor a tras semnalul de alarmă cu privire la consumul de soia încă din anul 2000. Autoritățile din SUA (Food and Drug Administration-celebrul FDA) nu a fost niciodată de acord să dea pentru soia calificativul GRAS (Generaly Recognise As Safe).

Fitosterolii în exces pot să împiedice ovulația, favorizează apariția de celule canceroase și pot determina hipotiroidie, cu toate simptomele asociate ei: letargie, constipație, creștere în greutate, oboseală. Nu întâmplător călugării budiști consumă tofu, efectul acestei așa-zise brânze din soia este reducerea dramatică a libidoului.

Autoritățile elvețiene recomandă folosirea cât mai limitată a produselor din soia în alimentația bebelușilor. În Anglia agenția publică de sănătate cere părinților un aviz medical înainte de a permite hrănirea copiilor cu soia.

Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă spune:”produsele din soia nu trebuie să fie utilizate decât sub supravegherea medicului. Specialiștii care tratează copiii cu produse pe bază de soia din considerente medicale, trebuie să fie conștienți de potențialul de interacțiune dintre produsele pentru copii pe bază de soia și funcționarea glandei tiroide”.
Orice comentariu este de prisos…”, scrie Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs