3dots.ro

Mihaela Bilic: «Mâncarea care vă îngraşă este aceeaşi care vă şi slăbeşte, totul ține de cantitate!»

Mihaela Bilic: «Mâncarea care vă îngraşă este aceeaşi care vă şi slăbeşte, totul ține de cantitate!»

Într-o postare făcută pe contul său de Instagram, medicul nutriţionist Mihaela Bilic explică celor care caută să excludă din dieta lor zilnică alimentele despre care se spune că i-ar putea îngrășa mai ușor că pentru îndeplinirea acestui deziderat e suficient să diminuăm cantitatea lor.

”Nu vă bateţi capul cu ce e în farfurie, important e să ajungeţi la trei farfurii pe zi. Obiectivul este să eliminăm ronţăielile dintre mese. Contează mai puţin tipul de mâncare şi numărul de calorii pe care îl aveţi în farfurie.

Dacă voi aveţi astăzi în frigider sarmale, e un fel de mâncare perfect pentru masa de seară, iar dacă la prânz ciorba voastră a fost cu cartofi şi afumătură, e la fel de bine. Dorinţa mea este să vă demonstrez că mâncarea care vă îngraşă este aceeaşi care vă şi slăbeşte, totul ţine de cantitate“, spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic

Medicul recomandă să nu faceţi din mâncare preocuparea centrală a vieţii, să nu căutaţi alimente miraculoase care pot topi kilogramele peste noapte şi să încercaţi mai degrabă să limitaţi porţiile şi să învăţaţi să mâncaţi mai puţin din tot.

Nu faceți din mâncare preocuparea centrală a vieții voastre, nu căutați alimente miraculoase care pot topi kilogramele peste noapte, încercați mai degrabă să limitați porțile și să învățați să mâncați mai puțin din tot.

Da, și eu sunt un om ca oricare dintre voi, și eu mănânc cartofi prăjiți, ouă ochiuri și parizer cu paine, dar asta nu trebuie să ne împiedice să avem silueta pe care ne-o dorim”, spune nutriţionistul.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU