3dots.ro

Mihaela Bilic: Melatonina, un ajutor în tratamentul Covid

Mihaela Bilic: Melatonina, un ajutor în tratamentul Covid

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, medicul nutriționist Mihaela Bilic citează o serie de studii publicate recent, care indică efectele pozitive ale Melatoninei în prevenirea și tratarea infecției cu coronavirus.

_________________

”Două studii publicate în octombrie și noiembrie 2020 arată că Melatonina poate fi un potențial medicament în prevenția și tratamentul infecției cu coronavirus. 

Primul studiu efectuat la New York, de către Columbia University Irving Medical Center, afirmă că Melatonina este asociată unui grad mare de supraviețuire în cazul pacienților infectați cu SRAS-CoV2 și intubați. 

Al doilea studiu, publicat în revista PLOS Biology, este o analiză făcută de Lerner Research Institute afiliat Cleveland Clinic United States care compară 34 medicamente potențiale pentru tratamentul Covid-19, Melatonina fiind printre cele mai promițătoare. 

Melatonina este un hormon care reglează ciclul somn-veghe și care este sintetizat, atât la oameni cat și la animale, în timpul somnului.

Pe piață există Melatonina sintetică, care poate fi luată sub formă de suplimente, dar și alimente funcționale- iaurtul cu Melatonină.

Melatonina este deja cunoscută pentru efectele sale antiinflamatorii și antioxidante, eficacitatea sa fiind demonstrată și într-un studiu clinic raportat în iunie 2020 în Journal of Pineal Research: infecția Covid-19 provoacă un răspuns septic sever, care poate fi diminuat prin tratament cu Melatonină. 

Cercetătorii germani, la rândul lor, au publicat în revista Melatonin Research un amplu material despre mecanismele prin care Melatonina exercită un efect protector în bolile respiratorii, deci este de folos în tratamentul Covid 19. 

Inclusiv în cazul pacienților convalescenți după o infecție cu coronavirus, care suferă de insomnie pentru o perioadă lungă de câteva săptămâni, Melatonina este un remediu eficient. 

Și cei suspecți de Covid pot apela la Melatonina, ea fiind inclusă în rețetele medicale de prevenție, alături de suplimentele de vitamina C și D 

Indiferent că o luați dintr-o pilulă sau dintr-un iaurt, este important să știți că Melatonina este un prieten pentru sănătatea și liniștea voastră”, recomandă Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs