Și doctorii nutriționiști țin regim. Mihaela Bilic: ‘Nu tresar de bucurie la gândul mesei care va veni’

Autor:

Și doctorii nutriționiști țin regim. Mihaela Bilic: 'Nu tresar de bucurie la gândul mesei care va veni'

Ai spune ca doctorii nutritionisti, datorita regimului de viata echilibrat pe care se presupune din start ca il au, sunt feriti sa treaca prin supliciile unui regim alimentar de lunga durata.

Si totusi, dr. Mihaela Bilic a luat hotararea sa manance o perioada, cateva saptamani, doar peste si legume. Constatarile pot fi citite in randurile de mai jos.

“Am spus mereu că plăcerea trebuie respectată și căutată, satisfăcută, fără ea nu se poate. Ei bine, sunt martora unei dileme a ființei mele care nu reușește să-i placă cu adevărat ceea ce știu că-i face bine și e sănătos…la mâncare mă refer.

Pe vremea când eram studentă încă se mai recomanda regim alimentar strict dacă aveai hepatită. Toată lumea mânca brânză de vaci și carne fiartă, totul fără sare și fără gust- nu știu dacă le plăcea, însă se vede treaba că le făcea bine.

Mai nou am decis și eu să-i dau un răgaz ficatului și un restart metabolismului (chestie de vârstă), așa că am adoptat o dietă sănătoasă bazată pe pește și legume. Nu există alimente mai recomandate și mai eficiente când vine vorba să ne hrănim cu adevărat corpul și totuși puțin sunt cei care să le consume cu regularitate, ca la carte.

Care este în prezent rezultatul experimentului meu? După câteva zeci de zile (cam 3-4 săptămâni) am ajuns să mă calmez și să nu mai poftesc la pâine și brânză, slăbiciunea vieții mele.

Tot după o lună am început să simt beneficiile, era uimitor faptul că mă simțeam mai bine la propriu, parcă totul funcționa altfel. Alt avantaj este că m-am detașat de mâncare, nu poți avea fantezii culinare cu pește și legume.

In final și mintea mea a înțeles că ăsta e meniul monoton la care are acces, așa că nu mai zburdă de bucurie și nici impulsivă sau nerăbdătoare nu mai este știind că o așteaptă pește cu legume.

Care sunt dezavantajele, de ce știu că nu voi face asta pe viață? Pentru că nu-mi place! Să nu mă înțelegeți greșit, aș putea mânca somon cu brocoli sau dorada la grătar cu salată de rucola în fiecare zi.

Problema e că nu sunt satisfăcută, nu tresar de bucurie la gândul mesei care va veni, nu mă topesc de plăcere la fiecare înghițitură din farfurie, nu salivez când simt mirosul din bucătărie. Mă hrănesc și atât!

De ce nu ne satisface liniștea simțurilor care vine la pachet odată cu peștele însoțit de legume, adică cu mâncarea sănătoasă? Nu știu să vă răspund însă toată munca mea din ultimele săptămâni și toată detașarea vizavi de mâncare s-au dus pe Apa Sâmbetii într-o clipă au fost suficiente un mic foarte mic, o bucată de telemea și două guri de pâine ca să mă trezesc din amnezia gustativă!

Așa că azi iau totul de la capăt- alte câteva zeci de zile de pește cu legume ca să uit ce bună e pâinea și ce mult îmi place brânza’, a scris dr. Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment