3dots.ro

Mihaela Bilic – sfaturi pentru a suporta mai ușor canicula

Mihaela Bilic – sfaturi pentru a suporta mai ușor canicula

În conformitate cu ceea ce se întâmplă în ultima perioadă România, medicul Mihaela Bilic ne oferă câteva sfaturi pentru a trece mai ușor prin valul de caniculă ce ne afectează de mai multe zile.

Mihaela Bilic: ”Dacă vreți să suportați mai ușor canicula, răcoriți-vă gâtul/ceafa, mai degrabă decât fruntea/fața”

Când ne topim de căldură avem tendința să folosim ventilatorul sau evantaiul în zona feței. Ca să vă răcoriți eficient aerul rece trebuie să fie orientat, culmea, spre ceafă!

La baza gâtului există o zonă termosensibilă care transmite întregului organism informațiile despre căldură. Ni se pare că e mai cald, dacă ne este cald la gât. Ăsta este motivul pentru care purtăm iarna fular. Iar cei care stau în saună și țin în jurul gâtului un prosop, o fac ca să reziste mai bine la căldură. Nu în ultimul rând, pălăriile pentru copiii care merg la plajă au o prelungire care le acoperă gâtul și umerii, cu rol împotriva insolației.

Sfaturi anti-caniculă

Iată câteva sfaturi anti-caniculă:
– Dacă aveți părul lung, e recomandat să-l strângeți într-o coadă sau într-un coc, ca să vă dezgoliți ceafa.

– Dacă folosiți șervețele umede, ștergeți mai ales gâtul/ceafa, prin evaporarea apei și alcoolului se crează o senzație de răcorire.

– Purtați pălărie, este un accesoriu chic și un instrument util pe timp de vară, borurile ei protejează și umbresc nu doar fața, dar și zona posterioară a gâtului. Și lângă pălărie, puneți un evantai, merg bine împreună!”, a scris Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs