Dr. Mihaela Bilic: Un studiu mincinos, plătit, a dus la explozia obezității în ultimii 50 de ani

Despre corupție, interesele corporațiilor, care atunci când este vorba de majorarea profitului, pun pe ultimul loc sănătatea oamenilor, vorbește doctorul nutriționist Mihaela Bilic.

______________

Nu grasimile au impact negativ asupra sanatatii noastre, asa cum au invatat toti studentii la medicina din lume, avand drept model un studiu fals, platit de oamenii din industria zaharului. Ci zaharul.

‘În anii 60, industria zahărului a plătit oamenii de știință de la Harvard să facă public un studiu din care rezulta că grăsimile alimentare (nu zahărul!) sunt principalele responsabile pentru bolile cardiovasculare. Această enormă minciună a fost dezvăluită de curând într-un raport special al JAMA Internal Medicine, unde sunt arătate dovezile și numele celor implicați.

Articolul mincinos a apărut în 1967 în New England Journal of Medecine (NEJM), susținând că grăsimea și colesterolul din alimente au impact negativ asupra sănătății noastre. În mod deliberat a fost dat uitării și pus sub tăcere raportul care dovedea fără urmă de îndoială, încă din 1950, că zahărul este direct implicat în apariția bolilor cardiovasculare.

Revista NEJM a fost sponsorizată de Fundația pentru Cercetarea Zaharului (SRF), fapt ținut secret până în 1984. In arhivele Bibliotecii Medicale de la Harvard există documentele care atestă faptul că revista era finanțată de SRF, avea temele impuse și articolele erau examinate și cenzurate înainte de a fi publicate.

Incă din 1962 nutriționiștii au subliniat că un regim sărac în grăsimi și bogat în zahăr duce la creșterea colesterolului în sânge. Apoi au apărut nenumărate rapoarte care arătau că nivelul zahărului în sânge este direct responsabil de fenomenul de ateroscleroză (îngustarea vaselor de sânge), nicidecum hipertensiunea și colesterolul.

Singurul ecou în presă a acestor descoperiri a fost publicarea în 1965 în New York Herald Tribune a unei pagini dedicate în întregime pericolului zahărului. Valul de întrebări care a rezultat a dus la nevoia unui studiu serios și bine documentat, ce a avut loc -ați ghicit – la Harvard.

După un an de analize ce au fost modificate și cenzurate de Fundația Zahărului, concluzia care a fost dată publicității a fost aceea că „singura metodă prin care pot fi prevenite bolile cardiovasculare este reducerea consumului de grăsimi”. NEJM publică această concluzie în 1967, însă este omisă legătura directă a acestei reviste cu industria zahărului.

50 ani mai târziu încă ne luptăm să eliminăm din mintea oamenilor mitul conform căruia grăsimea alimentară face rău. Intre timp am devenit obezi, hipertensivi și cu colesterolul crescut în sânge, mâncând zahăr în loc de ouă, unt și brânză”, a scris dr. Mihaela Bilic.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories