3dots.ro

Mihaela Bilic: Nu era destul că îngrașă și îmbătrânește, zahărul scade și imunitatea

Mihaela Bilic: Nu era destul că îngrașă și îmbătrânește, zahărul scade și imunitatea

Dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet și boli de nutriție, citează pe pagina sa de Facebook rezultatele îngrijorătoare ale unui studiu făcut de Universitatea Loma Linda din California, conform căruia consumul de zahăr procesat scade imunitatea.

”Nu era destul că zahărul îngrașă, îmbătrânește, face carii dentare și crește colesterolul în sînge. Acum aflăm că afectează grav rezistența organismului la boli.

Un studiu făcut de Universitatea Loma Linda din California a arătat că o doză de băutură răcoritoare, ce conține 7 lingurițe zahăr(30g) declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe responsabile de apărarea imunitară, efect ce durează câteva ore.

Consumul a 100g zahăr, exact cât conține un litru de suc, duce la o scădere dramatică, de 97% a răspunsului imun!

Concluzia: zahărul rafinat nu conține nici nutrienti, nici oligoelemente, doar calorii goale. El favorizează procesele oxidative și inflamatorii, crește nivelul de aciditate din organism, fragilizează țesuturile și sistemul imunitar. Poate ne face viața mai dulce, dar ne “ruginește” mai repede”, scrie Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs