Prof. dr. Alexandru Rafila: În noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf de infectări cu COVID-19

09 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila, a declarat că, după evaluarea sa, în lunile noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf de infectări cu COVID-19, dar că speră ca până atunci să existe medicația necesară tratării acestei afecțiuni.

Prof. dr. Alexandru Rafila: În noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf de infectări cu COVID-19

”Dacă reușim să menținem un comportamet reținut putem ajunge la o relaxare mai rapidă. Îmi pare bine că domnul ministru Tătaru a preluat punctul nostru de vedere legat de evoluția acestui virus, cu vârful în săptămâna după Paște. Este greu să condamni oamenii că vor să își vadă părinții. (...)

Cred că o se depășim numărul de 10.000 de cazuri de îmbolnăviri, cred că 12.000, 14.000 ar fi corect pentru sfârșitul lui aprilie.

În noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf, sper că până atunci să avem medicația necesară. Am primit o donație de azitromicina de la compania Sandoz pentru 10.000 de pacienți. Mai este un antiviral în studiu în Japonia și China și sperăm să ne dea și nouă formul așa îl putem produce”, a declarat Alexandru Rafila.

De asemenea prof. dr. Alexandru Rafila a ținut să sublinieze că spălatul pe mâini este mai eficient decât spirtul.

”A dispărut chestiunea legată de folosirea banilor, nu trebuie să credem că pe orice punem mâna suntem potențial infectați. (...)

Se poartă masca când suntem răciți și ne deplasăm. Restul populației poate să poarte o mască în funcție de disponibilitate. Este recomandată cea chirurgicală și a doua una din material de bumbac. Mi se pare o greșeală să se recomande batisate sau fulare care nu protejează în niciun fel”, a subliniat Rafila.


Follow us on Google News