3dots.ro

Novartis și  Molecular Partners au dezvoltat o pastilă care distruge coronavirusul în câteva zile

Novartis și  Molecular Partners au dezvoltat o pastilă care distruge coronavirusul în câteva zile

Din articol:

Novartis anunță că a dezvoltat o nouă terapie împotriva COVID, care reduce încărcătura virală în câteva zile.

Novartis și Molecular Partners, compania care a dezvoltat noua pilulă, au anunțat că au obținut date pozitive într-un studiu aflat în faza a doua pentru ensovibep (mp0420), un tratament antiviral pentru COVID-19.

”Tratamentul oferă o abordare diferită în tratarea COVID-19 prin intermediul unei singure molecule care poate angaja până la trei părți ale virusului SARS-CoV-2 simultan pentru a neutraliza virusul prin mecanisme multiple”, a precizat Molecular Partners.

Tratamentul bazat pe DARPin (Designed Ankyrin Repeat Protein) și-a atins obiectivul principal de reducere a încărcăturii virale pe parcursul a 8 zile într-un studiu efectuat la pacienții COVID-19 în stare acută, comparându-se administrarea unei singure doze intravenoase de ensivibep versus placebo.

Studiul a fost efectuat pe 407 persoane și nu a a produs reacții adverse, reducând cu 78% riscul de spitalizare în urma dezvoltării unei forme grave de COVID sau cel de deces.

De asemenea, ensovibep și-a menținut eficacitatea împotriva tuturor variantelor coronavirusului, inclusiv împotriva Omicron. 

Novartis va plăti 150 de milioane de franci elvețieni (162,92 milioane de dolari) pentru a obține licența pentru ensovibep de la Molecular Partners, în așa fel încât să accelereze extinderea producției și să obțină autorizații la nivel mondial, a precizat grupul farmaceutic elvețian într-o declarație, citată de Reuters.

Molecular Partners a primit deja o plată inițială în valoare de 60 de milioane de franci.

Novartis va solicita mai întâi aprobarea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA).

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs