3dots.ro

O femeie a murit înainte de nunta fiicei ei după ce a luat un medicament intens promovat pe internet pentru slăbit

O femeie a murit înainte de nunta fiicei ei după ce a luat un medicament intens promovat pe internet pentru slăbit

O australiancă și-a pierdut viața chiar înainte de nunta fiicei ei după ce, din dorința de a etala o siluetă mai bună la fericitul eveniment, și-a administrat Ozempic – un produs dedicat diabeticilor, dar pe care mulți îl folosesc pentru slăbit, , scrie New York Post.

Femeia avea 56 de ani și, pentru a da jos câteva kilograme înainte de nuntă, a luat medicamentul respectiv. A reușit să slăbească 15 kilograme în cinci luni, dar starea ei de sănătate începuse să se degradeze repid.

Pe 16 ianuarie, cu doar câteva luni înainte de nunta fiicei sale, soțul ei a găsit-o căzută, pe podea, în timp ce din gură i se scurgea un lichid maroniu.

Bărbatul a povestit că a realizat imediat că soția lui nu mai respira și a început procedurile de resuscitare, dar, în ciuda eforturilor lui, ea a murit în acea noapte.

În urma expertizei legiștilor s-a stabilit că decesul a fost cauzat de o boală gastro-intestinală acută.

Deși în mod oficial decesul femeii nu a fost relaționat de administrarea Ozempic și Saxenda, soțul ei crede că aceste medicamente reprezintă adevărata cauză.

”Dacă am fi știut ce urma să se întâmple, nu ar mai fi luat acest medicament. N-am crezut niciodată că poți muri din cauza asta”, a declarat soțul îndurerat.

Ozempic funcționează ca un inhibitor al poftei de mâncare pentru mai mult timp, imitând producerea unui hormon natural care îi face pe oameni să se simtă sătui.

Deși destinat diabeticilor, medicamentul este intens promovat pe rețelele sociale ca un produs ce aduce rapid pierderea kilogramelor în plus prin reducerea apetitului.

Problemele apar în cazul în care medicamentul conduce la producerea unui blocaj intestinal, FDA a primit în luna septembrie 18 reclamații în acest sens.

Producătorul Ozempic, Novo Nordisk, este dat în judecată în SUA pe motiv că medicamentul poate provoca probleme gastro-intestinale severe, cum ar fi „”paralizia stomacală”, probleme ce pot duce la deces.

Firma de avocatură Morgan & Morgan a declarat pentru The Post în august că a primit 500 de sesizări similare de la clienți din 45 de state, împreună cu alte reclamații privind leziuni care ar fi fost provocate și de alte medicamente de slăbit, inclusiv Wegovy, Rybelsus și Saxenda.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs