Incapacitatea statului de a finanța vaccinul Oncogen. «Multă incompetenţă, prostie şi delăsare. ‘Lasă că fac alţii’»

03 Ian 2021 | scris de Ioana Tomozei

Profesorul Virgil Păunescu a descoperit încă din luna februarie un vaccin împotriva coronavirusului a cărui eficacitate se bazează pe acțiunea limfocitelor T, dar statul român nu a reușit să-i acorde acestui proiect o finanțare de 5 milioane de euro, care ar fi făcut posibilă desfășurarea studiilor clinice astfel încât în acest moment să fi fost deja în fabricație.

Incapacitatea statului de a finanța vaccinul Oncogen. «Multă incompetenţă, prostie şi delăsare. ‘Lasă că fac alţii’»

Pe de altă parte, Germania a anunțat demararea testelor clinice pentru un produs identic cu cel al laboratorului Oncogen din Timișoara.

Vaccinurile dezvoltate de diferiți producători la nivel mondial crează anticorpi, însă nu distrug virusul.

Dar există și vaccinuri care ucid SARS-Cov-2, cum este cel gândit de Virgil Păunescu, la Oncogen.

Încă din luna februarie 2020, Oncogen anunța descoperirea unei formule eficiente împotriva coronavirusului, bazată pe limfocite T, folosite și în tratamentul cancerului, care produc o reacție mai puternică imunitatea și anihilează virusul. Este estimat că efectul vaccinului durează până la 17 ani.

”Am spus că suntem pe piaţă, într-un an de zile. Am fost ridiculizaţi, înjuraţi, că nu există, că nu se poate, că un vaccin durează 10 ani. Aşa este. Doar că această pandemie a pus o presiune foarte mare pe omenire, pe societate”.

Autoritățile din România nu au găsit 5 milioane de euro, sau nu a avut intenția de a-i aloca acestui proiect sau poate a fost un cumul de factori, după cum spune Păunescu.

”Multă incompetenţă, multă prostie, şi multă delăsare. «Lasă că fac alţii». Noi am fi putut fi cu cel mai bun vaccin posibil. Când a avut România şansa să o ia, tehnologic, înaintea celorlalţi? Niciodată, în ultimii 20-30 de ani”.

De menționat că în această perioadă autoritățile au reușit să cheltuie 40 de milioane de euro, acordate ca ajutor instituțiilor media, ale căror produse, în majoritatea cazurilor, sunt de o calitate cel puțin îndoielnică sau ca TVR cheltuie 200 de milioane de euro pe an...


CLICK - Follow us on Google News