Oxford. Noul coronavirus a apărut cu mult timp în urmă și nu provine din China

06 Iul 2020 | scris de Monica Pavelescu

O nouă teorie aparținând unuia dintre principalii cercetători de la Oxford University, Senior CEBM tutor Dr. Tom Jefferson, afirmă că originea virusului SARS-CoV-2 nu ar fi doar în China, ci în mai multe locuri din lume, unde stă în ”adormire” până când are condiții prielnice să se răspândească.

Oxford. Noul coronavirus a apărut cu mult timp în urmă și nu provine din China

”Poate că avem de-a face cu un virus care a rămas mult timp adormit în întreaga lume şi care a apărut atunci când condiţiile de mediu au fost propice creşterii sale”, a declarat dr. Jefferson într-un interviu pentru The Telegraph.

Cercetătorul aduce în susținerea teoriei sale faptul că urme ale noului coronavirus au fost găsite în Spania, Italia, Brazilia, cu mult înainte de descoperirea virusului în China, în decembrie 2019.

Virusologii spanioli au găsit urme de virus în eşantioane de ape uzate colectate la Barcelona în martie 2019. La Torino şi Milano au fost de asemenea depistate urme de coronavirus în eșantioane recoltate la jumătatea lui decembrie, iar în Brazilia chiar mai devreme, în noiembrie.

Potrivit unor oameni de ştiinţă, virusul ar fi rămas nedescoperit pentru că s-a manifestat în plin sezon al epidemiei de gripă și pentru că nu-l căuta nimeni.

În interviul acordat The Telegraph, dr. Tom Jefferson face o paralelă cu gripa spaniolă care, în 1918, a ucis 30% din populaţia Samoa de Vest, în contextul în care aceasta nu avea niciun contact cu lumea exterioară.

”Acest lucru se explică prin faptul că agenţii patogeni ai virusului nu vin de nicăieri şi nu se duc nicăieri. Ei se află aici mereu, iar ceva îi inflamează”, a concluzionat cercetătorul britanic.


CLICK - Follow us on Google News